AcasăBreviar parlamentarEmil Albotă – Interpelări adresate ministrului Sănătății

Emil Albotă – Interpelări adresate ministrului Sănătății

Emil Albotă, deputat PSD, a avut o interpelare adresată lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, cu privire la problemele pe care le întâmpină românii, în sistemul de sănătate. Acesta cere lămuriri referitoare la măsurile necesare pentru tratarea a mii de pacienți cu plasmă, dar și la cei bolnav cronic.

„Interpelările pe care le-am adresat astăzi ministrului Sănătății vizează două mari probleme cu care se confruntă românii, dar și sistemul de Sănătate.

Prima se referă la măsurile necesare pentru remedierea situației semnalată de Observatorul Român de Sănătate, aceea că, anual, România  aruncă până la 60 mii litri de plasmă, cu care ar putea fi tratați mii de pacienți, care au nevoie de imunoglobuline, pentru că nu avem infrastructura și legislația pentru colectare.

A două vizează, strategiile ministerului pentru accesul continuu la serviciile de sănătate pentru bolnavii cronici, bolile cronice fiind principala cauză de deces, internare în  spital și handicap fizic, la nivelul populației adulte și vârstnice din România.

Bolile cardiovasculare reprezintă cauza a 42% dintre decesele înregistrate în rândul populației masculine și respectiv 55% din decesele din rândul femeilor din Uniunea Europeană, inclusiv în România.

Într-o lume guvernată de pandemie, sănătatea este primul punct pe ordinea de zi a oricărui stat.

Încercăm, astfel, să aducem în vizorul autorităților decidente problemele pe care le întâmpină pacienții din România și să-i determinăm să ia act de ele”, a declarat Emil Albotă.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments