AcasăActualitateEmil Moț anunță înlocuirea coloanei de apă de la toate blocurile din...

Emil Moț anunță înlocuirea coloanei de apă de la toate blocurile din oraș, prin Compania de Apă Olt! Primăria Slatina finanțează lucrarea!

În cadrul emisiunii „Reporter 24”, de la OLTv Slatina, emisiune găzduită de jurnalistul Ionuț Jifcu, primarul Emil Moț a anunțat că municipalitatea slătineană va finanța lucrările pentru înlocuirea conductei de la racordul blocului și până la apartamentele cetățenilor. Proiectul urmărește creșterea calității apei.

„Noi, la Primăria Slatina, căutăm o variantă legală, prin care să putem să ajutăm oamenii să schimbăm coloanele principale din interiorul scărilor de bloc. Căutăm o variantă legală și probabil că o vom găsi, prin care vom schimba coloana de apă la fiecare bloc de locuințe, tot ce înseamnă de jos și până la ultimul etaj. Va trebui ca slătinenii să-și înlocuiască doar conductele din interiorul locuințelor lor. În mod sigur, va crește calitatea apei. Gândiți-vă că acele coloane de apă sunt foarte vechi, de când s-au făcut blocurile. Proiectul va fi implementat după ce Compania de Apă Olt finalizează lucrările de modernizare a infrastructurii de apă și canal din municipiu.

Compania de Apă Olt desfășoară mai multe investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canal din Slatina și județ, în cadrul unui proiect cu fonduri europene!”, a declarat Emil Moț, primarul Municipiului Slatina.

Contractul de Lucrări „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată, inclusiv surse de apă existente, în aglomerarea Slatina” are o valoare de 94.706.663,03 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata de execuție a Contractului este de 39 luni. 25 de localități din județul Olt vor beneficia de investiții, în cadrul acestui proiect.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments