AcasăInterviuEmil Moț, candidat PSD la Primăria Slatina: Îmi voi respecta toți contracandidații...

Emil Moț, candidat PSD la Primăria Slatina: Îmi voi respecta toți contracandidații și voi face o campanie serioasă și plină de responsabilitate!

D-le deputat, ați intrat într-o cursă dificilă, pentru câștigarea postului de primar al Slatinei. Cu ce gânduri ați pornit pe acest drum anevoios?

Cu gânduri de succes, pentru că am fost ales, nu de mult timp, și președintele organizației PSD Slatina, și acest lucru mă onorează și mă responsabilizează și mai mult. Cu gândul că voi continua împreună cu echipa PSD Slatina proiectele pe care le avem în derulare la Primăria Slatina și, de asemenea, că vom iniția și alte proiecte de succes pentru oraș. Într-adevăr, drumul nu este ușor, dar am încrederea că, împreună cu cetățenii, vom avea succes în tot ce ne-am propus.

emil mot slatinaÎn discursurile dvs. ocazionate de diverse manifestări politice și sociale spuneți că veți continua dezvoltarea Slatinei. Nu credeți că această promisiune e o formulare greșită, având în vedere cele care s-au petrecut în  administrația slătineană?

Eu cred că dezvoltarea Slatinei este vizibilă și, indiferent ce s-a întâmplat în anumite cazuri, investițiile și proiectele care vizează orașul nostru, trebuie să meargă mai departe. Nu văd ce este greșit în a spune că vrei să continui dezvoltarea orașului, atâta timp cât cea mai mare parte a slătinenilor apreciază că administrația locală, condusă acum de un consiliu local PSD, este una apreciată.

Care sunt principalele direcții de redresare a Slatinei, cuprinse în programul dvs. administrativ și politic, cel pe care îl veți prezenta în campania electorală?

Încă lucrăm la oferta noastră electorală, pentru că ne dorim foarte mult ca proiectul nostru pentru Slatina să vină cât mai mult în așteptarea cetățenilor. Ei trebuie să decidă care sunt prioritățile orașului lor, iar noi, cei implicați în politică, să luăm decizii, în concordanță strictă cu dorințele și nevoile lor. Cred că știți și dvs. de proiectul inițiat de noi, „Consilierul Cartierului Tău”, care vizează tocmai aceste aspecte. În acest moment, suntem printre cetățeni, stăm de vorbă cu ei, culegem date și, în curând, vom prezenta și oferta noastră electorală care are în vedere dezvoltarea orașului nostru.

Ce veți face, d-le deputat, dacă veți ajunge primarul Slatinei, pentru crearea locurilor de muncă, un obiectiv nerespectat de niciunul dintre guvernele postdecembriste și nici de vreo administrație a județului Olt?

Locurile de muncă au fost și sunt o problemă stringentă tot timpul, iar crearea a noi locuri de muncă se poate face numai prin proiecte mari și atragerea de fonduri europene. Personal, m-am implicat în Parlamentul României, în proiectul ce a vizat realizarea parcului industrial de la Slatina, proiect care va crea noi locuri de muncă la noi în oraș, și în proiectul ce vizează centura ocolitoare a Slatinei, unde am avut un amendament care a fost votat în plenul Parlamentului și inclus în bugetul pe 2015, cu o finanțare de 1,9 milioane de lei și care, de asemenea, va genera de noi locuri de muncă.

Cultura este actul de identitate al unei comunități. Ce proiecte aveți în programul dvs. cu privire la Cultura Slatinei, care e „sublimă și înfloritoare, dar lipsește cu desăvârșire”?

Sunt de acord cu faptul că actul cultural la Slatina trebuie susținut mai intens ca, de altfel, și la nivel național. Voi avea o întâlnire, în acest sens, și cu oamenii de cultură din orașul nostru, pentru a vedea, direct de la sursă, cum se spune, care sunt și punctele lor de vedere și proiectele pe care și-ar dori ca factorii de decizie din administrația publică locală să le susțină. Voi fi, să știți, foarte atent și receptiv cu actul de cultură și voi susține, cu toate pârghiile pe care le voi avea, orice inițiativă viabilă în acest sens.

Cu prilejul deschiderii anului școlar, i-ați îndemnat pe școlarii slătineni să pună mâna pe carte. Ce ar putea face un primar de municipiu, în afară de îndemnuri electorale, pentru ca procesul de Educație să capete acel interes și acea importanță care i se dau în orașele civilizate ale lumii?

Cred că prerogativele unui primar, în ceea ce privește actul educațional, sunt, în primul rând, acelea de a crea un cadru și un climat propice de învățământ, atât pentru profesori, cât și pentru elevi, de a asigura condiții bune și de a sprijini, cu toate pârghiile, procesul de învățământ. Și acum le spun elevilor același lucru, permițându-mi însă a cita un clasic: „Plăcerea pe care o obținem din a gândi și a învăța ne va face să gândim și să învățăm tot mai mult”. (Aristotel)

Credeți că, după victoria spectaculoasă a președintelui Klaus Iohannis, numărul votanților PSD din Slatina a scăzut simțitor?

Eu zic că nu există nicio legătură de cauzalitate între victoria de la prezidențiale a actualului președinte și scăderea bazinului electoral PSD la Slatina, pentru că, acest fenomen, de fapt, nu există și nu este confirmat de nimic. Mai mult, toate măsurătorile sociologice, inclusiv cele comandate de PNL, în orașul nostru, arată faptul că PSD rămâne, detașat, principalul partid în preferințele slătinenilor. Știți și dvs. că votul la alegerile prezidențiale este cu totul diferit față de votul politic și el nu are nicio relevanță în sensul sugerat de dumneavoastră.

Care este contracandidatul dvs. care ar putea să vă producă fiori reci pe șira spinării?

Nu mi-este frică de niciun contracandidat, pentru că, altfel, nu aș mai fi intrat în competiție. Asta nu înseamnă că nu îmi voi respecta toți contracandidații mei care vor fi, în vară, și că nu voi face o campanie serioasă și plină de responsabilitate. Dacă vreți, emoția cea mai mare îmi este dată de electorat, pentru că vreau să fac cât mai bine lucrurile și să venim cu oferta electorală cea mai bună.

Cât de motivat sunteți dvs. de această onoare de a fi candidatul PSD la Primăria Slatina și cât de motivat este PSD în ceea ce privește alegerea dvs.?

Să fii candidatul celei mai puternice organizații PSD din țară este o responsabilitate foarte mare, iar motivația este la fel de mare, atât din partea mea, cât și din partea echipei care mă susține. Există o relație foarte bună între noi și acest lucru mă motivează și mai mult, știind de câtă susținere mă bucur din partea colegilor mei, cărora, cu acest prilej, țin să le mulțumesc încă o dată.

Care este mesajul dvs. pentru electoratul slătinean?

Să aibă încredere în mine, în echipa PSD și în proiectul nostru pentru Slatina, un proiect în care slătinenii vor avea cel mai important cuvânt de spus. Mesajul meu este să ni se alăture cât mai mulți slătineni, pentru a construi Slatina mai departe.

A consemnat Dumitru Sârghie


18 COMENTARII

 1. Conditia ca acest sinistru personaj sa fie votat primar al Slatinei este ca toti alegatorii sa se prezinte morti de beti la urne .

 2. Emil Parrot Mot: Ce cauti, Diogene, in plina zi cu lampa aprinsa prin Slatina?
  Diogene: Caut o “PARGHIE ” pentru a invinge PSD-ul la alegerile locale.
  E.P.M. ( nervos): E greu sa o gasesti!
  Diogene: Tocmai am gasit-o ; “stau de vorba cu ea”.

 3. Emil Parrot Mot este sincer cand ne spune ca “ Parghia “ il va ajuta sa adminstreze Slatina. O va folosi , nefiresc, pentru a sustine si a sprijini :

  “…și voi susține, cu toate pârghiile pe care le voi avea, orice inițiativă viabilă în acest sens.”

  “…și de a sprijini, cu toate pârghiile, procesul de învățământ. “

  PSD si acest “ parrot with peacock feathers” ne iau de prosti. Ei utilizeza, de fapt, in activitatea lor de zi cu zi, correct parghia . Ei cunosc si aplica efectul de levier (efectul de pârghie). Ei “ investesc” MINCIUNI, adica putin, si castiga VOTURI, care le aduc pozitii in administratie, influenta, BANI, adica MULT.

 4. O alta ” perla” : “… să vină cât mai mult în așteptarea cetățenilor.”

  Eu o ” SA VIN CAT MAI MULT (sic) in ASTEPTAREA RASPUNSULUI ” .

  Desi nu sunt intelectuali, iata ce au descoperit membrii GRIP :

  “ Pentru asta e necesar, mai întâi , să stabilim distincţia între plăcerile sufleteşti şi cele ale corpului . Să luăm ca exemplu dorinţa de onoruri sau dorinţa de studiu; în fiecare dintre ele, ne face plăcere ceea ce suntem înclinaţi să iubim, plăcere resimţită nu de trup, ci mai degrabă de spirit .” ( ETICA NICOMAHICĂ, III, 10, 1117 b, op.cit.)

  “ Let the bodily pleasures, then, be distinguished from those that belong to the soul-for example, love of honor [or ambition], love of learning- for, of these latter pleasures, each person enjoys the one he is disposed to
  love, his body not being at all affected by them but rather his thought.” (E.N., III, 10 , 1117b, translated by ROBERT BARTLETT ).

  “ We may assume the distinction between bodily pleasures and those of the soul, such as love of honour and love of learning; for the lover of each of these delights in that of which he is a lover, the body being in no way affected, but rather the mind. “ (E.N., III,10, translated by W. D. Ross).

  “ On peut admettre que les plaisirs se divisent en plaisirs du corps et en
  plaisirs de l’âme. Comme exemples de plaisirs de l’âme, nous avons l’ambition et l’amour du savoir.” (Éthique à Nicomaque, III, 117b-1118b, La modération, trad. J. Tricot ).

  Raman in asteptare …

 5. Ma faci de ras Emile! ‘’…voi susține, cu toate pârghiile pe care le voi avea…” . Cu parghia nu se sustine, ci dimpotriva : “Pârghia este o bară rigidă care se poate roti în jurul unui punct fix numit punct de sprijin și asupra căreia acționează două forțe: forța care trebuie învinsă, numită forță rezistentă și forța cu ajutorul căreia este învinsă forța rezistentă, numită forță activă. Pârghia servește, în general, la multiplicarea forței.” Cu ‘’parghia” nu sustii ci “ INVINGI”.

 6. Imi ” respect” contracandidatii dar imi adorm votatii…

 7. La o analiza atenta observam ca tendintele intelectuale ale Domnului Emil Parrot Mot imbina suav nomotheticul cu idiograficul.

 8. Aflam ca intelectualii si oamenii de cultura ai PSD s-au intrunit, in moţ cu MOŢ, pentru a lamuri cetatenii asupra citatului: „ Plăcerea pe care o obținem din a gândi și a învăța ne va face să gândim și să învățăm tot mai mult ”. (Aristotel). Asteptam , pana diseara, sa ne indice locul unde se regaseste citatul ! Poate ne furnizeaza si adevaratul inteles.

 9. Alcoolul,femeile ,da! Dar nu functii din astea sunt pentru mot.
  nu va face fata!! Ne facem de ras cu asemenea oameni!!

 10. Acest personaj este lipsit de orice virtute!

  “…unele virtuţi le numim dianoetice , iar pe celelalte etice , dianoetice fiind înţelepciunea speculativă, inteligenţa, înţelepciunea practică, iar etice generozitatea sau moderaţia.” (Aristotel, Etica Nicomahica, I,13, 1103a, IRI, 1998)

  Areté (virtute); excelare într-un domeniu ; virtute naturală; , virtuţi ale caracterului (sau virtuţi etice); virtuţi ale intelectului (dianoetice). (Aristotel, Etica Nicomahica, Index, p. 389, IRI, 1998)

 11. Cum sa ne reprezinte orasul un asemenea om???Sa rămână cu femeile si sa ne lase in pace! Nu stie sa se exprime, nu stie sa scrie….

 12. Au mamă,E.Moț primarul Slatinei?!???!!!? Nuuuu. Valcov a fost copil la furat….să vedeți ce bine v-a fura dl. Moț…..nu se poate așa ceva…analizați mai bine!!! Ca E.Moț este prietenul cel mai bun al d+lui Valcov…..o să fie vai de slina asta…:(((

 13. ” Voi avea o întâlnire, în acest sens, și cu oamenii de cultură din orașul nostru, pentru a vedea, direct de la sursă, cum se spune, care sunt și punctele lor de vedere și proiectele pe care și-ar dori ca factorii de decizie din administrația publică locală să le susțină. Voi fi, să știți, foarte atent și receptiv cu actul de cultură și voi susține, cu toate pârghiile pe care le voi avea, orice inițiativă viabilă în acest sens.”

  Desi multimea ” oamenilor de cultura ” locali este de ” masura nula” doar stadionul poate cuprinde mutimea acestora.

 14. Cu siguranta E.Mot l-a citit pe Aristotel de pe cand era elev la CNRG, desi in “biblioteca” acestui colegiu se gasea doar Fizica, in raftul culegerilor de fizica. Lucrurile s-au schimbat dupa ce acest ” barbat de stat” a donat , inter alia, bibliotecii editia Aristotle ( Loeb Classical Library).

 15. E.Mot, un incult desavarsit! Acum ceva timp ne vorbea, habarnist, despre medievalism. Acum “citeaza” din Aristotel. Nimic rau , numai ca citatul nu este o ” emanatie” a propriei culturi. Chiar si un intelectual fara pretentii , precum Mot, stie ca aunci cand citezi indici si locul unde acest citat se gaseste. Cultura acestuia se reduce de a copia de pe citatepedia.ro. Prin acelasi procedeu acestia si-au construit C.V.-ul. Asteptam , pana maine seara, sa ne indice locul unde se regaseste citatul.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments