AcasăEditorialEmil Moț și Renică Diaconescu – promotorii unui nou discurs în...

Emil Moț și Renică Diaconescu – promotorii unui nou discurs în PSD Olt!

Emil Moț, candidatul PSD la Primăria Slatina, a beneficiat de o lansare în stil occidental, fără zorzoanele și înfloriturile de aparatcik cu care ne obișnuise PSD Olt. Cu siguranță, Opoziția și-a trimis spionii, pentru a consemna gafele și poticnelile verbale ale lui Emil Moț. Din nefericire pentru cei infiltrați acolo, Emil Moț a fost sclipitor, prin tot  discursul său, care a durat 28 de minute.

mot si renicaUn discurs liber, natural și sincer, despre ceea ce-i lipsește Slatinei noastre seculare, un discurs eliberat din chingile retoricii bolovănoase cu care ne obișnuise PSD Olt. Dialogurile cu sala, naturalețea acestora, obiectivitatea, eleganța și decența cu care Emil Moț a intrat în linia dreaptă a demersului său electoral, i-a surprins nu numai pe adversari, cât și pe pesediștii din eșalonul doi al județului nostru roșu. Am informații că anumiți pesediști neîncrezători în șansele lui Emil Moț, au pus pariuri între ei cu privire la gafele verbale pe care le-ar fi putut face președintele PSD Slatina, Emil Moț. Cârcotașii au pierdut pariul pe de-a rândul!

Alături de Emil Moț, dr. Renică Diaconescu, „ca-ntr-o coincidență de destine” – vorba poetului, a speculat clipa, rostind un discurs scurt, dar memorabil, care l-a impulsionat și mai mult pe Emil Moț.

Schimbarea de ton și de mesaj în PSD Olt va determina – cu siguranță – în viitorul apropiat, și schimbarea „garniturilor” umane, ceea ce ar duce – în sfârșit – și la reformarea acestui partid, care de la Revoluție încoace a rămas încremenit în proiect. Felicitări, Emil Moț, felicitări, Renică Diaconescu!

Dumitru Sârghie


17 COMENTARII

 1. Desi zilele calendaristice vor fi insorite, actualii politicieni locali ne fac ” zilele interioare” inegurate !

 2. Cat de curand veti gasi in librarii cartea ” Bovarismul elitelor slatinene ” ( Editura Secera&Ciocanul, in press.).

  • ” Elitele bovarice “, cocotate in functii cu ajutorul alegatorilor manipulati , nu stiu sa folosesca scara si pentru a se da jos din copac. Slatina are ELITE care nu au nevoie de ” recomandari “din partea “bovaricilor”, fie ei “oameni de presa”. Alegatorii nu mai au nevoie de ” indrumari “.

   • Concluzii partiale:
    1) Nu exista “elite” in Slatina.
    2) Exista dar sunt inculte.
    3) “Elitele” isi sunt autosuficiente; nu citesc presa.Se folosesc de presa pentru a se baga in seama.
    4) Adevaratele ELITE sunt inteligente ; nu pierd timpul citind presa locala.

    • Dimineata , inainte de a se face ziua, pe strazi apar maturatori. Unii fac doar galagie , mizeria persistand dupa plecarea lor . Altii se manifesta in tacere ; dupa ei totul ramane curat. Cei din urma reprezinta ELITA MATURATORILOR.

 3. Am intrat in posesia renumitului aparat IE ( Identificarea Elitelor ) . Azi facem proba. Sper ca acestea sa manifeste!

 4. „Emil Moț nu este omul vorbelor goale și fără conținut, știe să vorbească foarte bine, dar, mai presus de toate, este omul faptelor”
  ” Nu în ultimul rând, Emil Moț are simțul umorului foarte bine dezvoltat, iar această calitate se întâlnește doar la oamenii culți și inteligenți.”

 5. Doua tururi = PRIMUL PAS IN DISOLUTIA PSD.
  Asteptam din partea acestora ( PSD ) o reactie precum cea a lui Caliban privindu-se in oglinda.
  SE va declansa Furia impotriva acelora indentificati ca ” neasemanatori “.
  Deruta va fi pe masura si in randul ” analistilor politici “.

 6. Cu adevarat un alt tip de discurs.
  Iata dovada:
  „Sorin, vreau să-ţi mulţumesc din suflet pentru susţinere şi îţi înmânez cardul meu de promisiuni. Primii care l-au primit şi care mă vor trage de mânecă dacă nu mă ţin de promisiuni sunt copilul meu şi soţia mea, dar şi prietenii şi slătinenii. Vom face o echipă pentru cetăţeni, iar Sorin Brătoi va fi reprezentat, va reprezenta cetăţenii în această echipă”

 7. Incepand de luni va asteptam zilnic la sediul PSD intre orele 10.30-17-15 pentru a intra in posesia Cardului cu promisiuni. In spatele fiecarei promisiuni se afla zeci de minciuni . Acestea va vor spori bunastarea.

 8. Specialistii GPRA , utilizand analize factoriale, infereaza ca: 1) Electoratul doreste un candidat independent, priceput la administratie. ( partidele nu au asemenea candidati ). 2) Partidele , altele decat PSD, obtin procente mai bune la consilieri daca nu prezinta candidat la fotoliul de primar. 3) Un candidat propus de un partid are sanse doar daca acesta este un nou partid. Vom reveni cu detalii.

 9. GRIP (Grupul Pentru Reforma Administratiei ) recomanda ( solicita ) politicienilor si jurnalistilor , atunci cand spun sau scriu ceva , sa utilizeze cerintele minimale ale unui text argumentativ ( cel putin shema Toulmin). Suntem convinsi ca numai asa mesajul va fi internalizat de receptor, dandu-I posibilitatea feedback-ului prin VOT . Oamenii sau saturat de MISTER ( opacitate iteligibila ). Incercati sa aflati soarta ziarelor cand ajung in (la) lume .

 10. Emil Mot si Renica Diaconesu au EMPATIZAT cu participantii la eveniment. Astfel au produs “orgasme noetice multiple” celor ce au ” inteles” demagogia lor.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments