AcasăSportEnergia Viitorul Strejești – o nouă apariție pe scena fotbalului din județul...

Energia Viitorul Strejești – o nouă apariție pe scena fotbalului din județul Olt!

O nouă echipă și-a făcut apariția, odată cu începerea Campionatului Ligii a IV-a din județul Olt. Este vorba despre Energia Viitorul Strejești, care a fost înființată în anul 2021. După un an în Liga a V-a, formația din Strejești a promovat, fără probleme, în eșalonul superior.

Inițiatorii acestui demers sunt Ionuț Popescu și Doru Cojocaru (director Energia Verde Strejești), care au pus bazele acestei formații, din dragoste pentru fotbal și din dorința ca Strejeștiul să aibă o echipă de fotbal.

Doru Cojocaru – alături de jucători!
Doru Cojocaru – alături de jucători!

Ca orice echipă la început de drum, Energia Strejești a început timid campionatul, iar după cele opt etape scurse, până la ora actuală, a reușit să obțină trei egaluri, două dintre ele la scoruri spectaculoase, 3-3 cu Oltul Slătioara și 4-4 cu FC Olt Scornicești. Cele cinci înfrângeri suferite au venit în urma unor jocuri bune ale echipei și aici trebuie menționat jocul cu Oltul Curtișoara, unde cei din Strejești au pierdut doar cu 2-1, în fața unei formații care a fost la un pas de promovare în Liga a III-a, sezonul trecut, pierzând la loviturile de departajare în fața Coziei Călimănești.

Aspect din meciul Energia Strejești – Unirea Pârșcoveni!
Aspect din meciul Energia Strejești – Unirea Pârșcoveni!

În ultimul meci disputat sâmbătă, 15 octombrie a.c., fotbaliștii din Strejești, conduși de pe bancă de antrenorul Bogdan Veleanu, care a preluat echipa acum două etape, au pierdut în fața celor de la Unirea Pârșcoveni, scor 0-1, chiar dacă au fost la timonă tot meciul. Golul a fost marcat dintr-un penalty corect acordat de către arbitrul Viorel Calotescu.

Ionuț Popescu: „Vrem să facem o echipă competitivă și sezonul viitor să ne batem la promovare”!

Chiar dacă nu au obținut nicio victorie, după cele opt jocuri disputate, conducătorii echipei sunt încrezători într-un parcurs bun în campionatul 2022-2023. Am stat de vorbă cu Ionuț Popescu, artizanul formării acestui club, care vrea să facă din Energia Strejești o echipă competitivă, iar, în viitorul apropiat, să lupte pentru promovarea în Liga a III-a.

Ionuț Popescu – fondatorul clubului!
Ionuț Popescu – fondatorul clubului!

„Am înființat această echipă din dragoste pentru fotbal, din plăcerea de a avea o echipă de fotbal în comuna Strejești. Suntem la început de drum și, ca orice început, este greu… Îl am alături pe d-l Doru Cojocaru, directorul societății Energia Verde Strejești, și, împreună, încercăm să facem o echipă bună. Este greu, încă o dată vă spun, pentru că majoritatea echipelor din serie sunt bine pregătite… Avem și noi jucători buni, jucători tineri și jucători cu experiență… Momentan nu prea avem jucători din comună.

Pe termen scurt, vrem să găsim jucători tineri, pentru a face o echipă competitivă. Sezonul viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul sponsorilor, vrem să ne batem la promovare. Un merit important în aducerea de jucători îl are Florian Preduț, zis Pisicu’!

Primăria ne pune la dispoziție baza sportivă și avem promisiuni că, în viitor, se va implica și financiar. Așteptăm câți mai mulți sponsori alături de noi.

Întrebat când va veni și prima victorie, Ionuț Popescu a răspuns scurt: „Prima victorie va veni cât de curând, prin efortul jucătorilor, și vom sparge ghinionul! Cu Dumnezeu înainte…!”

Energia Viitorul Strejești: Stoian – Marinescu, Dogaru, Tița, Oprea, Pitulice, Toader, Nedea, Motroc, Grigore, Păun, Voicu, Lixandra, Preduț.
Antrenor Bogdan Veleanu.

A consemnat Dragoș Sîrghie

Antrenorul Bogdan Veleanu, în pauza meciului Energia Strejești - Unirea Pârșcoveni!
Antrenorul Bogdan Veleanu, în pauza meciului Energia Strejești – Unirea Pârșcoveni!

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments