AcasăActualitateEste timpul ca taxele vamale, pentru cerealele din Ucraina, să fie reintroduse!,...

Este timpul ca taxele vamale, pentru cerealele din Ucraina, să fie reintroduse!, a declarat deputatul PSD Florin Barbu

Florin Ionuț Barbu, deputat PSD și președinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Camera Deputaților, a transmis un comunicat de presă, cu privire la necesitatea reintroducerii taxelor vamale, pentru cerealele și produsele ucrainene, tranzitate pe teritoriul României.

„Protestul fermierilor români față de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceștia, ca urmare a afluxului de cereale ucrainene este îndreptățit.

Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene, de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina, a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile.

Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse și să permitem cerealelor și produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României, în drumul lor către țări terțe.

România va continua să sprijine Ucraina, până când va câștiga războiul declanșat de Rusia, însă avem datoria să ne protejăm fermierii și procesatorii!

Partidul Social Democrat va continua să sprijine fermierii români și producția românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toții le traversăm”, a declarat Florin Ionuț Barbu.

Dragoș SÎRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments