AcasăInterviuEu cred în drepturile fundamentale ale omului!

Eu cred în drepturile fundamentale ale omului!

D-le senator, se tot vorbește prin târg că amendamentul privind Centura Slatinei nu vă aparține. L-ați propus dvs. sau un coleg de-al dvs.?

Amendamentul a fost făcut de mine, pe 5 milioane de lei. Dar, în Comisia de Buget-Finanțe, s-a hotărât diminuarea amendamentului, de la 5 milioane la 1 milion. Neexistând procedură în Parlament pentru diminuarea unui amendament, se introduce un alt amendament. În momentul în care se introduce un amendament, punctul de vedere al Guvernului spune: da, nu sau, să spunem așa, modificare. Cere alt amendament… Punctul de vedere al Guvernului a spus că da, dar suma să fie de 1 milion de lei. Și atunci, reprezentantul fiecărui partid politic, la noi este vicepreședintele Comisiei de Buget-Finanțe, propune un alt amendament cu suma aprobată de guvern. De aceea a apărut amendamentul colegului Viorel Ștefan, care a spus nu 5 milioane, ci 1 milion, pentru că atât a fost guvernul de acord să susțină.valcov 2

Prea puțin are importanță că e al meu sau al altuia. Eu l-am depus, pentru că nu am putut să semnăm toți cei 10 parlamentari din Olt. Considerați că amendamentul este al tuturor parlamentarilor din Olt și din USL. Nu contează cine l-a făcut, important e că se face.

Ce simte un om de dreapta când este nevoit acum să scoată în față “binefacerile” social-democrației?

În primul rând că nu sunt nevoit. O fac cu cea mai mare plăcere și cu cea mai mare credință în ceea ce spun. În al doilea rând, eu nu am apărat niciodată valorile fundamentale ale unei orientări politice… Eu cred în drepturile fundamentale ale omului. Iar dacă aceste drepturi fundamentale ale omului se regăsesc în cea mai mare parte în actuala guvernare Ponta și USL, atunci n-am niciun fel de opreliște în a-mi arăta ceea ce consider că este corect. Iar până acum, din punctul meu de vedere, d-l prim-ministru Ponta arată că este un mare om politic.

Aveți aceeași părere și despre Crin Antonescu?

Încă nu este prins în partea aceasta executivă, dar când vorbim despre anumite discursuri… Ca președinte al Senatului e un pic diferit de prim-ministru. Primul ministru se lovește zi de zi, oră de oră, de probleme. Ca și președinte al Senatului trebuie să gândești într-un fel politica externă a României și să intervii doar atunci când trebuie să punctezi anumite lucruri. Cred că unele intervenții ale domniei-sale sunt extraordinar de lămuritoare, clare și profunde, cum este intervenția pe MCV. Cred că un punct de vedere mai coerent decât a avut Crin Antonescu nu a avut niciun om politic în ultimii cinci ani de zile. Referitor la ceea ce însemnă MCV. De ce, după cinci ani, noi trebuie să dăm cu subsemnatul, pentru o faptă care s-a prescris acum doi ani, să spunem așa, dacă am putea să o translatăm. Pentru că a spus foarte clar și știam cu toții că, după trei ani, acest MCV trebuia să înceteze. Ne-am făcut toți că nu o vedem. E ca și cum dvs. v-ați duce din nou la d-na învățătoare din clasele I-IV să vă dea o notă în catalog. Între timp, dvs. ați ajuns ziarist, eu am ajuns senator și ar trebui să ne ducem să ne pună note în catalog d-na învățătoare. Poate la bună purtare ar trebui (sic – N.r.!), dar chiar să ne mai pună note în catalog este un pic ridicol… Ca și țară, cred că ne face să ne simțim un pic de rang  inferior. Și eu nu sunt de acord cu acest lucru. iar explicația pertinentă și coerentă dată de Crin Antonescu n-am văzut-o la un alt om politic în România.

Ca senator și politician ajuns la un nivel înalt, cum comentați această inflamare dintre maghiari și români?

Mult zgomot pentru nimic…

Dumitru SÂRGHIE


5 COMENTARII

 1. Dumitrescu Marioara Mioara,nascuta la 16.08.1964,Turnu Magurele,domiciliata in str.N.Balcescu,bl.C6,ap.9,va scriu cu lacrimi in ochi si cu speranta ca dreptul meu la viata conteaza si in acest scop va cer neintarziat sprijinul.
  In acest sens va multumesc pentru ajutorul dat in urgentarea cazului meu.Nu vreau sa va plictisesc si voi incerca sa fiu concisa.
  Din anul 2011-august ,am primit o veste care avea sa-mi schimbe viata,atat a mea cat si a familiei.
  Tumora cerebrala meningiom si tumora pineal(gliom).Am fost operata la Spitalul Arsenie Bagdasar-Bucuresti,in lunile august,octombrie si noiembrie-3 operatii.Nu mi s-au dat sanse de supravietuire decat 2-3 luni.
  Din toate incercarile familiei de a gasi tratament medical care sa-mi trateze boalain UE,raspunsul a sosit din Turcia.Clinica mi-a comunicat ca exista sanse sa viata mea sa nu se termine asa repede.Dupa 2 luni de tratament,am ajuns acasa si din Ianuarie 2012 pana in Noiembrie 2012,viata mea era aproape ca inainte.
  Tumora (gliom)a recidivat si am fost nevoita sa ajung din nou la tratament.
  Singura optiune fiind tratamentul cu AVASTIN.
  Am urmat primul ciclu la clinica respectiva ,dupa care am venit in tara si am inaintat un dosar Casei Nationale de Sanatate (respectand toate cerintele in domeniu)in speranta ca medicamentul imi va fi administrat gratuit.Din pacate nefiind inclus in protocolul oncologic acesta nu poate fi acordat .
  SINGURA optiune in tratamentul gliomu-lui de care sufar este acest tratament.Ciclul acestui tratament este de 3 saptamani ,un singur tratament costandu-ma aproximativ 4.000 euro.Va fac cunoscutã ca am urmat pânã acum 4 cicluri de tratament cu AVASTIN si efectul a fost unul foarte bun pentru mine,conform rezultatului RMN,EFECTUAT DUPA AL DOILEA CICLU CU AVASTIN,tumora reducandu-se cu aproximativ 50%.
  Cum viata mea la aceastã ora depinde de administrarea acestui medicament ,am contestat in instanta refuzul CNAS ,de a-mi acorda tratamentul.Am obtinut o Ordonanta Presidentiala prin sentina 847/27.02.2013,prin care CNAS era obligate sa-mi asigure acest tratament.Lucru care nu s-a intamplat pânã la aceastã ora-15 martie 2013,orele 8,30,cand am fost la spital si am aflat ca nu am medicamentul AVASTIN.
  Cum situatia mea este disperata si acest tratament nu se poate intrerupe(sistarea tratamentului inseamna cresterea tumorii exponential si MOARTEA mea)am fost nevoita sa cer ajutor financiar de la camatari sa-mi pot cumpara tratamentul.
  Mentionez ca am cerut sprijin financiar TUTUROR AUTORITATILOR STATULUI ROMAN SI NU AM PRIMIT NICI UN SPRIJIN DE NICAIERI.
  Va anexez parte din actele medicale si juridice pe care le am pânã la acesta ora.
  TURNU MAGURELE 16 MARTIE 2013

 2. Nu e nasul meu,Ioane,iar eu n-am niciun helis-belis cu el.Suntem pe pozitii radical-contrare…poate ca ai observat si tu…Jos comunismul

 3. ce naş deştept ai Mitică!.se laudă cu respectarea drepturilor fundamentale ale Omului, ale Omului postdecembrist mai hoţ ca Omul Nou şi perfectionat în furtul electoral şi al banuilui public.In loc să inveţe Codul penal alături de Diaconu, Vâlcov ne dă lecţii de democraţie şi legalitate.Vom urmări procesele lor şi ale bandei de tâlhari de la Olt probabil şi pe TV în viitor Şi probabil va fi material didactic pentru procurorii DIICOT şi DNA..Vom urmări permanent personajele justiţiei din Olt şi din Dolj care au făcut ca banda lui Vâlvov, Ciugulea şi Stănescu să fie mai presus faţă de lege.Halal democraţie şi stat de drept!

 4. ce naş deştept ai Mitică!.se laudă cu respectarea drepturilor fundamentale ale Omului, ale Omului postdecembrist mai hoţ ca omul nou şi perfectionat în furtul electoral şi al banuilui public.In loc să inveţe Codul penal alături de Diaconu, ne dă lecţii de democraţie şi legalitate.Vom urmări procesele lor şi ale bandei de tâlhari de la Olt probabil şi pe TV în viitor şi probabil va fi material didactic pentru procurorii DIICOT şi DNA..Vom urmări permanent personajele justiţşiei din Olt şi din Dolj care au făcut ca banada lui Vâlvoc, Ciugulkea şi Stănescu să fie mai presus faţă de lege.Halal democraţie şi stat de drept!

 5. ASTA NE CREDE PROSTI RAU DE TOT,MINTE CA UN BIRJAR SI SCUIPA PE PROPRIA-I PRESA..ISI UMILESTE PROPRII ZIARISTI PRIN MINCIUNILE SI ABERATIILE LUI.CA ZIARIST IN OLT VA FI APRECIAT,DE AICI INAINTE,CEL CARE-L VA CRITICA PE ACEST HOT

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments