AcasăActualitateEurodeputatul PSD Victor Boștinaru a lansat, în Parlamentul European, cartea „România-Israel, 1948-1969,...

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a lansat, în Parlamentul European, cartea „România-Israel, 1948-1969, Diplomatic Documents”

Eurodeputatul PSD, Victor Boștinaru, împreună cu eurodeputatul Marek Maciej Siwiec, Președintele Grupului „Prietenii europeni ai Israelului” au lansat marți, 15 octombrie a.c., la Bruxelles, volumul „România-Israel, 1948-1969, Diplomatic Documents”.

Lansarea cărții a fost însoțită de o conferință pe tema relațiilor diplomatice dintre România și Israel, unde au fost prezentate câteva filme de referință din arhiva Televiziunii Române.

siwiec bostinaruLa evenimentul de lansare au participat E.S. prof. univ. dr. Dumitru Preda, Ambasadorul României la Havana și coordonatorul seriei de volume, E.S. Ștefan Tinca, Ambasadorul României în Regatul Belgiei, Adrian-Cristian Bratu, Reprezentant permanent COPS, înalți diplomați din cadrul Misiunii  Israelului la Uniunea Europeană în persoana Șefului adjunct al misiunii, Ronen Gil-Or și David Saranga, Ministru-Consilier pentru relația cu Parlamentul European, eurodeputați și jurnaliști din presa internațională.

Volumul lansat ieri este primul dintr-o serie dedicată relațiilor bilaterale ale României, care se întinde pe două decade de relații diplomatice neîntrerupte dintre România și Israel, începând cu momentul recunoașterii la 11 iunie 1948 a tânărului stat și a guvernului provizoriu condus de Ben Gurion și încheind cu ridicarea reciprocă a reprezentării diplomatice la rang de Ambasadă, pe 17 august 1969.

„Evenimentul de astăzi a fost o rememorare a principalelor momente care au marcat prietenia dintre cele două state, România și Israel, dar și o reiterare a relațiilor strânse vreme de 65 de ani. Filmele de arhivă puse la dispoziție de Televiziunea Română, calitatea excepțională a participanților și a luărilor de cuvânt din cadrul lansării au contribuit la crearea unui eveniment de succes, unic în Parlamentul European” a declarat Victor Boștinaru, coordonatorul volumului.

La finalul conferinței, s-a convenit lansarea acestui volum atât în Parlamentul statului Israel dar și în România, în perioada următoare.

Volumul este disponibil gratuit pe website-ul eurodeputatului Victor Boștinaru la adresa: www.victorbostinaru.ro

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments