AcasăEurodeputatul PSD Viorica Dăncilă nemulțumită de prestația conaționalilor săi din cadrul Comisia...
Array

Eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă nemulțumită de prestația conaționalilor săi din cadrul Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne

Miercuri, 22 martie a.c., în Parlamentul European, a avut loc dezbaterea organizată de Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE), la care au fost invitați și reprezentanți ai Guvernului României, alături de eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, liderul delegației eurodeputaților social-democrați din România, își exprimă regretul la faptul că, în cadrul dezbaterii cu privire la situația Justiției din România, aceasta a fost afectată de dezinformările venite din partea unora dintre invitații români. Eurodeputatul PSD consideră că astfel de dezinformări reprezintă un atac direct la adresa imaginii propriei țări, din partea unor oameni care pretind să îi apere interesele.

viorica dancila 697„Dezbaterea de astăzi a fost, pe fond, una utilă, pentru că a permis celor cu adevărat interesați de evoluțiile din ultima perioadă să afle detalii despre realități, decizii si argumente, în cadrul Comisiei LIBE. Am apreciat faptul că Guvernul a fost reprezentat chiar de către ministrul Justiției, demonstrând că Executivul își dorește transparență.

Au existat însă, din păcate, poziții ale unora dintre invitații români la dezbatere care nu pot fi calificate decât ca dezinformări, chiar minciuni vehiculate în cadrul unei dezbateri organizate la Parlamentul European. Printre exemple, se numără chiar afirmațiile domnului Liiceanu, care a atribuit președintelui PSD declarații care nu au existat vreodată, sau atacurile la persoană lansate în mod repetat de doamna Monica Macovei. Astfel de mesaje sunt inacceptabile, fiindcă ele constituie, de fapt, un atac direct la adresa imaginii României, prin inducerea unor idei false legate de acțiunile autorităților sau liderilor politici.

Este regretabil faptul că, din rea-credință sau din alte motive, s-a încercat deturnarea unei dezbateri utile, prin afirmații și atacuri lipsite de adevăr. Apreciez pozițiile raționale ale majorității colegilor europarlamentari, români și nu numai, care au înțeles să discearnă între dezinformare, manipulare și argumente reale”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments