AcasăActualitateEurodeputatul Victor Boștinaru – întâlnire la nivel înalt cu premierul slovac Robert...

Eurodeputatul Victor Boștinaru – întâlnire la nivel înalt cu premierul slovac Robert Fico

La începutul acestei săptămâni, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru s-a deplasat la Bratislava, pentru a lua parte la întâlnirea solicitată de premierul Republicii Slovace, Robert Fico, întâlnire la care a participat și Florin Vodiță, ambasadorul României la Bratislava. Întrevederea la nivel înalt a venit pe fondul intervențiilor decisive ale eurodeputatului Victor Boștinaru în Parlamentul European, în favoarea extinderii regulii N+3 pentru România și Slovacia, precum și a excelentei colaborări dintre delegația română și cea slovacă în forul european. Regula N+3 prevede ca fondurile alocate de UE pentru anul „n” să fie cheltuite până la finalul următorilor trei ani. Sumele care au nu au fost cheltuite în acest interval, se pierd. Regula se aplică doar programelor operaționale, nu și proiectelor.

bostinaru 575În discursul său, premierul slovac Robert Fico i-a mulțumit d-lui Boștinaru pentru contribuția decisivă la cooperarea excelentă dintre delegația română și cea slovacă, în Parlamentul European, dar și între țările pe care le reprezintă. „Victor Boștinaru a demonstrat că are un atașament puternic la valorile europene și s-a opus, cu succes, demersurilor naționaliste și separatiste, în Parlamentul European. Doresc, de asemenea, să-l felicit pe Victor pentru rezultatul obținut în negocierile privind Regula N+3, un demers de succes, prin care s-a evitat dezangajările automate de fonduri europene și care a adus beneficii pentru Slovacia, în termeni de jumătate de miliard de euro și 2,5 miliarde euro pentru România. Sunt mulțumit nu doar de prietenia puternică și dovedită dintre țările noastre, dar și de angajamentul eurodeputaților slovaci și români de a-și reprezenta mai bine interesul țărilor lor”, a declarat Robert Fico.

La rândul său, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a subliniat importanța colaborării dintre delegațiile naționale în Parlamentul European în realizarea obiectivelor comune ale Uniunii Europene: „Acțiunile noastre în Parlamentul European demonstrează că atunci când există unitate, în apărarea intereselor țărilor noastre, putem construi proiecte și putem respinge tentativele aflate în conflict vădit cu principiile care au stat la baza Uniunii noastre. Alături de contribuția mea la regulamentul pentru noul Fond de Coeziune, extinderea regulii N+3 pentru România și Slovacia și acțiunile pentru promovarea României, am demonstrat că putem nu doar să influențăm, în mod pozitiv, politicile Uniunii, ci chiar să le modelăm, în favoarea tuturor celor peste 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments