AcasăEurodeputatul Viorica Dăncilă susține înființarea unui Observator european al violenței de gen
Array

Eurodeputatul Viorica Dăncilă susține înființarea unui Observator european al violenței de gen

Recent, Viorica Dăncilă – eurodeputat PSD, lider al europarlamentarilor social-democrați români și membră în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, a luat parte la sesiunea plenară de la Strassbourg, cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul de către Uniunea Europeană, având ca scop creșterea eficienței și coerența politicilor de combatere și prevenire a violenței împotriva femeilor în Europa.

Viorica Dăncilă susține soluții concrete pentru materializarea obiectivelor stabilite de UE, în ceea ce privește lupta cu fenomenul violenței împotriva femeilor și violenței domestice, precum înființarea unui Observator european al violenței de gen, promovarea bugetării de gen sau finanțarea accesului la justiție al victimelor.

Vasilica Viorica DANCILA„Mă bucur că România este una dintre țările care au ratificat Convenția Consiliului Europei privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Ar fi un pas uriaș ca întreaga Uniune să își asume însă acest document.

Astfel, se va asigura o mai bună aplicare a legislației Uniunii și o mai bună utilizare a programelor și fondurilor UE aprobate în acest sens.

Pentru transpunerea în practică a obiectivelor propuse, susțin numirea unui coordonator al Uniunii Europene ca reprezentant al acesteia în Comitetul Părților din cadrul Consiliului Europei, precum și înființarea unui Observator al violenței de gen, după modelul actual al Institutului European pentru Egalitate de Gen.

De asemenea, este necesară promovarea bugetării de gen ca instrument de combatere și prevenire a violenței de gen, precum și asigurarea resurselor și a finanțării pentru acces la justiție al victimelor”, a  declarat eurodeputatul PSD.

Convenția de la Istanbul oferă o bază solidă pentru „schimbarea structurilor sociale care creează, justifică și perpetuează violența împotriva femeilor, și, de asemenea, furnizează instrumente pentru introducerea de măsuri în acest sens”, se precizează în raportul dezbătut luni la Strasbourg de eurodeputați.

Documentul arată că, pentru a fi mai eficiente, măsurile de combatere a violenței împotriva femeilor ar trebui însoțite de „acțiuni ce urmăresc combaterea inegalităților economice și promovarea independenței financiare a femeilor”.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments