AcasăEuroparlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a primit premiul anului 2016 pentru cercetare și...
Array

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a primit premiul anului 2016 pentru cercetare și inovare

Recent, au fost decernate premiile MEP Awards 2017, eveniment organizat de The Parliament Magazine. Europarlamentarul PNL și vicepreședintele grupului PPE în Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu a fost ales eurodeputatul anului 2016 la categoria „Cercetare și inovare”, după ce a fost ales din lista scurtă a persoanelor nominalizate la această categorie, alături de eurodeputatul PPE, Monika Hohlmeier, și de eurodeputatul român, Viorica Dăncilă, șefa delegației PSD în legislativul european.

Potrivit organizatorilor, premiul la această categorie este atribuit unui europarlamentar care a dovedit excelență, la nivelul politicii de cercetare și de inovare a UE, incluzând tehnologia și știința, dar și diseminarea cercetării. Mai mult, distincția îi este oferită unui eurodeputat care și-a dedicat munca în direcția dezvoltării și cercetării unei Uniuni Europene inovatoare.

marian jean marinescu 697„În iunie 2016, am prezentat un proiect pilot, susținut de Parlamentul European, care se concentra pe două teme ce nu sunt abordate în politica spațială europeană: un spațiu și o orbită curate prin materiale inovatoare pentru echipamente spațiale. UE ar trebui să înceapă acțiunile necesare pentru limitarea creșterii epavelor care orbitează. Soluții durabile de înlocuire a anumitor materiale pe termen lung și de identificare a deșeurilor spațiale sunt critice pentru sectorul spațial european.

Europa rămâne, astăzi, o regiune deținătoare de tehnologie spațială care concurează eficient cu puterile spațiale istorice – SUA și Rusia și, în consolidare, China”, a declarat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Iată ce a scris The Parliament Magazine despre Marian-Jean Marinescu:

„Vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu este un parlamentar important, susținător al investițiilor concentrate pe cercetare și a lucrat încontinuu pentru a se asigura că Europa rămâne un actor important în domeniul inovării globale. Marinescu a căutat să faciliteze accesul la resurse financiare pentru reguli simplificate în cadrul programului Horizon 2020 și a sprijinit, recent, adoptarea unui nou program de cercetare pentru Fondul de Cercetare privind Cărbunele și Oțelul. Marinescu este absolvent de inginerie aerospațială la Institutul Politehnic din București și deține experiență profesională în domeniu. El a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Ofițer, este căsătorit și are trei copii”.

Ionuț Dumitrescu

 foto: caleaeuropeana.ro


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments