În data de 3 octombrie 2013, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din orașul Corabia, a avut loc un eveniment de diseminare, în cadrul unui proiect european desfășurat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, intitulat „Evaluarea hazardelor naturale și tehnologice în Lunca Dunării, la granița româno-bulgară, sectorul Calafat-Vidin – Turnu Măgurele-Nikopol”, coordonat de Institutul de Geografie al Academiei Române, București. Activitatea de diseminare s-a adresat atât autorităților locale, cât și cadrelor didactice și elevilor de la Colegiul Național „A.I. Cuza” și de la Școala „Virgil Mazilescu” din localitate, la acțiune participând peste 100 de persoane. Organizatorii acestei activități au fost profesorii Mioara Tălăban și Adrian Tălăban.
În cadrul evenimentului, o echipă de cercetători de la Institutul de Geografie a prezentat hărți de expunere la evenimente naturale extreme, cum ar fi inundații, secetă, fenomene meteorologice periculoase, eroziune, precum și la accidente tehnologice și poluarea apei potabile. Un accent deosebit s-a acordat vulnerabilității comunităților umane la hazarde hidrologice (inundații) și climatice (valuri de frig, îngheț și brumă), în contextul manifestărilor recente ale acestor fenomene extreme la nivelul întregii țări.
Pe lângă informațiile științifice, participanții au primit materiale promoționale, cum ar fi pliante informative, tricouri, șepci, pixuri etc. Acțiuni similare s-au desfășurat și în alte localități din lungul Dunării, precum Islaz, Gârcov, Orlea, Dăbuleni și Bechet.
Ionuț Dumitrescu