AcasăActualitateExpoziția de pictură Salonul de iarnă – ediția a XI-a

Expoziția de pictură Salonul de iarnă – ediția a XI-a

Galeria „Artis” din Slatina a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a XI-a ediție a expoziției de pictură „Salonul de iarnă”, care cuprinde lucrările a 18 artiști plastici din Slatina, București și Craiova. Manifestarea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) și Muzeul Județean, sub patronajul Consiliului Județean Olt. Dintre cei prezenți la eveniment, îi numim pe Ioan Ciugulea – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Cristian Bircea – viceprimar al municipiului Slatina, Florian Dumitrescu – directorul CJCPCT Olt, Laurențiu Guțică – directorul Muzeului Județean Olt,  senatorul Mihai Niță, precum și artiștii Traian Zorzoliu, Cristina Botez și Severică Mitrache.

Lucrările expuse în această ediție a „Salonului de Iarnă” sunt semnate de Brândușa Bontea, Cristina Bacicu Botez, Mihai Marin Cârstea, Dan Virgiliu Dimulescu, Andreea Dosinescu, Radu Florea, Eusebiu Josan, Georgiana Manea Josan, Lucian Liciu, Nicoleta Liciu Gribincea, Severică Mitrache,  Iulian Segărceanu, Paul Tudor Balș, Marius Vancea, Adriana Elena Vâlcea, Marcel Voinea și Traian Zorzoliu și Nicolae Truță. Pictorii și-au găsit inspirația pe malul Dunării, la Orșova, în timpul taberei de creație care poartă numele regretatului om de cultură Nicolae Truță.

expozitie cristina„Am avut două tabere de creație, una la Corabia, care s-a ținut la sfârșitul lunii iunie, și vom vernisa lucrările realizate acolo, probabil, la sfârșitul lunii februarie și o tabără la Orșova, care s-a desfășurat la începutul lunii septembrie”, a declarat Florian Dumitrescu.

„Am făcut tot ce este posibil omenește, în condițiile date, să ajutăm artistul și spiritul cultural din județul Olt. Vom fi deschiși, în continuare, în a ajuta cultura din județ”, a spus Ioan Ciugulea.

Nu numai autoritățile județene sunt alături de artiști, ci și autoritățile publice locale încurajează activitățile culturale. „Avem nevoie de valori și de evenimente culturale care, de cele mai multe ori, nu se află în directa lumină a reflectoarelor, în viața de zi cu zi”, a declarat Cristian Bircea.

Tot în cadrul acestui eveniment, Traian  Zorzoliu și Nicolae Diaconescu au primit distincția de excelență pentru susținerea mediului artistic. În memoria regretatului Florin Rogneanu care, la sfârșitul anului trecut, a trecut în neființă, s-a realizat un catalog intitulat „Orșova 2013”. Despre acest fapt, Cristina Botez spune: „Acest catalog este un miracol și a fost redactat în perioada vacanței de sărbători și, într-o mare viteză, a reușit să fie tipărit până astăzi, la ora vernisajului”.

Trebuie amintit și faptul că expoziția este cu vânzare, iar din banii strânși, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii va organiza, anul acesta, o nouă ediție a taberelor de creație plastică.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments