AcasăActualitateExpoziție de fotografie religioasă

Expoziție de fotografie religioasă

Ieri, 18 septembrie 2013, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie religioasă a artistului Dan Mihalcea, expoziție intitulată „Canonicon”. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Slatina, Asociația Culturală „Center Inter Art” și Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina și prezentat de Valeru Ciurea – președintele Fotoclubului „Alutus” Slatina.

Expoziția cuprinde 20 de lucrări, 84/60 cm, maniera de lucru fiind clar-obscur și detaliu. Fotografiile au fost realizate în decursul a patru-cinci ani în pelerinajele pe care autorul le-a făcut la mânăstirile din țară.

afis expozitie canonicon„În urma pelerinajelor pe care le-am făcut la mânăstirile din țară, am realizat o serie de fotografii din care am selectat 20 pentru a le arăta lumii. Sunt fotografii cu dimensiunea de 84/60 cm, realizate în interioare, în exterioare și în cimitire. Astăzi, cu voia lui Dumnezeu, expoziția poposește la Centrul Cultural «Eugen Ionescu» din Slatina. Fotografiile reprezintă eșantioane ale realității concrete transpuse prin detalii și, mai ales, prin plastică afectivă. Este fotografia care rămâne  dincolo, dar și dincoace de prezentul meu. Canonicon, prin cele 20 de lucrări, prin maniera de lucru și prin metaforele care sunt în titlurile lor, este un îndemn spre autenticitate, simplitate și adevăr divin, un mesaj care te poate duce spre lumile interioare, către vibrația inimii, către noi cei adevărați. Prin fotografiile mele, încerc o extindere a timpului și o reducere a spațiului”, a declarat Dan Mihalcea.

Expoziția „Canonicon” a poposit, încă din noiembrie 2013 și până astăzi, prin orașele: Râmnicu Vâlcea, Pitești, Târgu Jiu, Sibiu, Timișoara, Ploiești și Slatina, urmând ca lucrările să fie expuse și la Arad și Cluj Napoca, iar în luna martie 2014 la Brașov. Destinația finală va la București, în toamna anului viitor.

Dan Mihalcea este regizor, operator de imagine și artist fotograf. Este născut în Râmnicu Vâlcea, a absolvit Facultatea de Arte, specializarea Regie de Film și Televiziune, a Universității Hyperion din București. S-a format ca om de televiziune în orașul său natal, la cele două televiziuni locale, Vâlcea 1 și Etalon. A lucrat aici din 1995 până în 2002, ca editor de montaj, regizor de montaj, operator de imagine, realizator de film documentar. Din 2003, a lucrat la televiziunile centrale B 1 TV, Prima TV, Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, GSP TV, Kanal D și la Studioul Sahia Film ca regizor artistic, regizor de platou, operator de imagine sau ca operator de film. Cei care nu au putut fi prezenți ieri, la vernisaj, vor putea admira lucrările lui Dan Mihalcea până la sfârșitul acestei luni.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments