Print this Post


  Expoziție de pictură – cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

  Centrul Cultural Eugen Ionescu din municipiul Slatina găzduiește expoziția intitulată „Jandarmeria în culori”, lucrări ale cursanților Secției de Arte și Meșteșuguri, sub coordonarea doamnei Oana Nica, din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

  Ziua de 3 Aprilie a anului 1850 a fost momentul care a marcat întemeierea Jandarmeriei Române, prilej prin care se aduce în fața cetățenilor una dintre activitățile desfășurate la nivelul inspectoratului, împreună cu instituții locale din subordinea Consiliului Județean Olt.

  Cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la Centrul Cultural Eugen Ionescu din municipiul Slatina au fost expuse lucrările realizate de cursanții claselor de pictură din Slatina, Vișina și Vitomirești. Un an atipic, în care evenimentele capătă altă formă, însă păstrează același mesaj de strânsă legătură între cele două instituții și cetățeni.

  Cele aproape 50 de lucrări finalizate într-un timp scurt, dintre care șase icoane ce reprezintă protectorii Jandarmeriei Române, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sunt interpretarea proprie a temei, care dă unicitate și naturalețe specifică fiecărei vârste.

  Datorită faptului că expoziția se desfășoară fără public, lucrările expuse vor fi prezentate pe paginile de socializare ale celor două instituții.

  Dragoș Sîrghie

   

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/expozitie-de-pictura-cu-prilejul-implinirii-a-171-de-ani-de-la-infiintarea-jandarmeriei-romane/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *