AcasăActualitateExpoziție de pictură expresionist abstractă

Expoziție de pictură expresionist abstractă

Luni, 4 aprilie a.c., Galeria „Artis” din Slatina a găzduit cea mai recentă expoziție de pictură expresionist abstractă semnată de către Constantin Mihalache, intitulată „Simfonia primăverii”. Au fost prezenți: Laurențiu Guțică – directorul Muzeului Județean Olt, prof. univ. dr. Ion Diaconescu – președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu” din Craiova, poetul Viorel Păcală, precum și prieteni ai artistului și iubitori de artă.

c mihalacheFiecare lucrare este un exemplar unicat, realizată manual într-o singură ediție – cu vopsele pe bază de apă. Artistul utilizează tehnica fluidă și tehnica mixării vopselurilor direct pe pânză, contribuind astfel la statuarea unei imagini ce se dorește a fi universală. Constantin Mihalache folosește tratamentul expresiv al materiei, formele abstracte și culorile cele mai variate, iar printre temele abordate regăsim preponderent, natura, timpul și spațiul, emoțiile și trăirile umane. Artistul își propune să părăsească convenționalul, pentru a crea, cu originalitate, inovația.

Artistul a găsit un refugiu în arta abstractă și, totodată, un univers alternativ, în care culorile sunt privite ca cele mai potrivite cuvinte care vin să „zugrăvească” și să ilustreze experiența sa de viață.

Expoziția va fi deschisă până în data de 19 aprilie 2016.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments