AcasăActualitateExpoziție de pictură pe sticlă

Expoziție de pictură pe sticlă

Primăria municipiului Slatina, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și dr. Iohana Popescu au organizat luni, 9 decembrie 2013, vernisajul expoziției de pictură pe sticlă. Evenimentul a avut loc în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina și s-a bucurat de un real succes. Intitulată sugestiv „Transparențe”, expoziția reunește lucrări de pictură pe sticlă ce prezintă cinci mari teme, toate fiind compoziții proprii: design vestimentar stilizat, ce formează o compoziție cu elemente din natură, forme geometrice, flori, grafică și anotimpurile.

iohana vernisajExpoziția este realizată în tehnica pensulației cu pensoane de diferite dimensiuni, pictură cu degetele, foiță de aur lipită cu soluție mixtion. Verso-ul fiecărui vitraliu aparent este protejat de hârtie. Fiecare lucrare este înrămată, iar rama este în culoarea dominantă a fiecărei picturi. În cazul graficii pe sticlă, rama este platinată cu foiță argintată sau aurită. Lucrările sunt semnate de dr. Iohana Popescu și pot fi văzute și pe site-ul http://iohananichita.wordpress.com.

Iohana Popescu s-a născut la 23 octombrie 1980, în iohana vernisaj22Slatina, și a absolvit Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, secția Artă Monumentală, și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, fiind licențiată în conservare-restaurare și artă plastică și decorativă. În prezent, este profesor-doctor la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, specializarea pictură pe sticlă. De-a lungul carierei sale, Iohana Popescu a avut 14 expoziții personale și 35 expoziții de grup, lucrările sale aflându-se în colecții din țară și străinătate.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments