AcasăActualitateExpoziție de pictură „Treceri prin locuri și fapte”, la Galeria Artis a...

Expoziție de pictură „Treceri prin locuri și fapte”, la Galeria Artis a Muzeului Județean Olt

Vineri, 15 martie 2024, ora 13:00, Muzeul Județean Olt invită iubitorii de artă să viziteze expoziția personală „Treceri prin locuri și fapte” a artistului plastic Grigore Stan, aflată pe simezele Galeriei „Artis” din Slatina.

„Membru al Uniunii Artiștilor Plastici și al Cenaclului de arte plastice «Ion D. Negulici», Grigore Stan a fost cucerit de pictură, încă din copilărie, când, din cauza unui accident, a fost imobilizat la pat, în ghips, vreme de doi ani. În această lungă și dificilă perioadă, mai ales pentru un copil, singura sa plăcere a fost să privească, în jurul său, și să deseneze, pe pereți, cu cărbunii din vatră.

Astfel, pentru Grigore Stan, pictura a devenit o salvare, un refugiu, un mod de a evada din cotidian și de a trăi, într-o lume mai bună și mai frumoasă.

Artistul a lucrat, mai întâi, ca pictor de biserici, alături de maestrul Samuilă Nicolae. Consacrarea a venit mai ales după 1989, cu numeroase expoziții personale, autorul devenind deja un obișnuit al Cercului Militar din București, dar și al Cazinoului de la Sinaia, ca locuri predilecte de expunere”, a declarat Gheorghe Smarandache, director al Muzeului Județean Olt.

Mihaela Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments