AcasăActualitateExtinderea rețelei de canalizare și introducerea rețelei de gaze naturale devin realitate...

Extinderea rețelei de canalizare și introducerea rețelei de gaze naturale devin realitate în Balș

Cele mai stringente doleanțe ale cetățenilor orașului Balș sunt aproape de finalizare. Este vorba despre extinderea rețelei de canalizare și introducerea rețelei de gaze naturale, lucrări care sunt în lucru, în întreaga localitate.

În acest sens, Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a postat, pe o rețea de socializare, următorul mesaj pentru cetățenii care și-au pus speranțe în Cătălin Rotea, începând cu anul 2020, atunci când i-au dat votul de încredere, votându-l în funcția de primar.

„Promisiune îndeplinită: canalizare și rețea de gaze

Dragii mei bălșeni, în sondajul de opinie efectuat în 2020, 24% dintre voi ați spus că principala problemă a orașului este reprezentată de rețeaua de canalizare și 18% ați menționat rețeaua de gaze naturale ca problemă principală.

Vin, astăzi, în fata voastră, cu o postare despre situația lucrărilor la zi, la finalul cărora toate locuințele din orașul Balș vor fi racordate la rețeaua de gaze și canalizare.

În ceea ce privește lucrările de extindere a rețelei de canalizare: se lucrează, în momentul de față, pentru extinderi pe str. Crizantemelor și str. Tudor Vladimirescu (Vârtina) și se vor continua lucrările pe str. Luncii. Am semnat toate contractele de lucrări pentru extinderea canalizării integral în Vârtina, pe toate străzile din Corbeni și Romana, precum și pe străzile Cuza Vodă, Popa Șapcă, Măceșului, Mărășești, Mihail Drumeș, Bradului și Cometa. Aceste lucrări vor începe, în funcție de starea vremii, în următoarea perioadă. În ceea ce privește cartierul Spineni, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru alimentare cu apă și canalizare.

Rețeaua de gaze a fost deja extinsă pe străzile: Mihai Viteazu (până la intrare în Corbeni), Mihail Drumeș, Salcâmilor, Ciocârliei, Viilor și Luncii. Am semnat contractele de lucrări pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe străzile 1 Decembrie prelungire, Cometa, Măceșului, extindere Frații Buzești, Macului, Măinești, Spineni, Stejarului și Petre Pandrea – peste calea ferată. Pentru cartierele Corbeni și Romana, așteptăm semnarea contractului de finanțare, la Ministerul Dezvoltării.

Știu că aceste lucrări presupun un disconfort maxim pentru voi, săpături, noroi, subtraversări, drumuri impracticabile, dar acestea sunt chestiuni inerente unor astfel de lucrări dificile, care trebuiau făcute, de acum 10 ani. Toate drumurile vor fi aduse la starea lor inițială, după terminarea lucrărilor și vă încurajez să-mi sesizați orice chestiune tehnică improprie, care ține de constructori (lucrări nesemnalizate, lucrări care prezintă deficiențe etc.)”.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments