AcasăPoliticaFără încredere și fără sprijin din partea cetățenilor, PMP nu poate duce...

Fără încredere și fără sprijin din partea cetățenilor, PMP nu poate duce la bun sfârșit această luptă pe care a început-o cu acest balaur, acest monstru, așa cum numesc eu PSD-ul

Președintele Partidului Mișcarea Populară Olt – Marian Vasile – a bifat încă o întâlnire cu reprezentanții presei, miercuri, 3 aprilie a.c., în cadrul căreia a vorbit despre acciza impusă de Guvernul Ponta, mai precis despre scumpirea carburantului, bani care nu sunt destinați bugetelor locale, ci clientelei politice a PSD și pentru campania electorală ce urmează; despre șantajul pe care-l practică pesediștii asupra primarilor din Olt, obligându-i, practic, să obțină un scor cât mai mare la alegerile europarlamentare, altfel nu vor primi niciun ban la rectificarea de buget. Un alt subiect abordat de Marian Vasile a fost acela referitor la inițiativa partidului pe care-l conduce de a înființa o Poliție Electorală, cu un număr de telefon gratuit, unde cetățenii vor putea suna pentru a sesiza neregulile înfăptuite de „mașinăria politică” a PSD.

Marian Vasile a atras atenția celor din PNL să se hotărască de ce parte a baricadei se află, atunci când sunt sau nu de acord cu susținerea unor proiecte. Totodată, acesta a făcut un apel către liderii PSD de la Olt, și către liderii de la nivel central, să-și asume responsabilitatea și să încerce să facă ceva în România, așa cum au promis cetățenilor români.

Un ultim punct de pe ordinea de zi a președintelui PMP Olt a fost acela referitor la Autostrada Sudului și la Centura Ocolitoare a Slatinei, subiecte de campanie ale PSD, de ceva timp încoace.

Picture 043Banii din acciză – la discreția și la dispoziția liderilor PSD

„Cel mai important lucru pe care vreau să-l discutăm, la această conferință de presă, este vorba de acciză, o măsură a disprețului aprobată de guvernul Ponta, cu care tratează poporul român. Referitor la această acciză, cred că este, în primul rând, o obligație către baronii locali, în toate organizațiile județene ale PSD. Pentru că, dacă analizăm cu atenție bugetul, ne dăm seama că sunt mai mult decât suficienți bani pentru ca acest buget să acopere tot ce înseamnă cheltuieli la nivel național. Numai că, anul acesta fiind unul electoral, urmează alegerile europarlamentare și, apoi, cele prezidențiale, d-l Victor Viorel Ponta, d-l doctor, a ajuns la concluzia că cel mai simplu lucru pe care-l poate face este să ducă niște bani către baronii locali, tocmai pentru a-i utiliza în acest scop, pentru campaniile electorale, pentru că asta se va întâmpla cu acești bani.

Dacă analizăm, încă o dată, cu atenție, vom vedea că nu există o distribuire clară a sumelor, o repartizare clară în buget. Și aceste sume vor rămâne la discreția și la dispoziția liderilor PSD. Sunt bani mai mult decât suficienți, numai că, fiind an electoral, mare parte din aceste sume nu se vor duce către primari. Pentru că, se procedează, din nou, așa cum s-a procedat dintotdeauna, când a existat o guvernare de stânga, o guvernare PSD, a existat și un șantaj. Există deja acest șantaj. Dacă un primar nu reușește să obțină un rezultat foarte bun la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, nu va primi bani de la buget, nu va primi bani de la guvern, nu va primi bani de la Consiliile Județene conduse de către pesediști. Se va face, cel mai probabil, un clasament. Am discutat cu câțiva colegi primari, indiferent de culoarea politică, și se știe acest lucru, spun încă o dată că, în funcție de rezultatele politice, așa se vor aloca și aceste sume.

Revenind la acciză, nu știu cât de mult înțelege cu adevărat cetățeanul român că, pe lângă cele 35 de taxe și impozite care au fost puse în practică de către acest guvern, această majorare de preț la carburant este mai mult decât neomenescă, pentru că afectează buzunarul fiecărui cetățean. Pe lângă scumpirea carburantului, vreau să se înțeleagă clar că va crește, automat, prețul la tot ce înseamnă produse. Dacă ne uităm la Uniunea Europeană, la ora aceasta, avem cel mai mare preț pe litru de motorină, cel mai mare preț pe litrul de benzină, în condițiile în care, în România, avem un salariu mediu de 394 de euro, mai mic de cinci ori decât în Germania, și avem prețul mai mare la carburant decât în Germania.

Acum, văd că d-lui dr. Viorel Victor Ponta îi este teamă de transportatori, îi este teamă de camionagii. Dar oare numai acești transportatori sunt în România și numai dumnealor sunt afectați de această creștere a prețului la carburant? Ce se întâmplă cu șoferii de rând? Ce se întâmplă cu agricultorii? Pentru că nu mai discută nimeni despre agricultori, care cred că au fost, sunt și vor fi cei mai oropsiți. Așa s-a întâmplat dintotdeauna, cu ei. Aveam destule cheltuieli pe hectarul de cultură. Nu știu dacă se va acoperi cumva, c-a venit, toată această nebunie creată cu creșterea prețului la carburant. Încă o dată spun, probabil că va crește prețul și la rulment, la curele și la absolut tot ce trebuie utilizat pentru agricultură.

Cerem, noi, cei din Mișcarea Populară, parlamentarilor din județul Olt ca, săptămâna viitoare, în ședința de guvern, să nu fie de acord cu creșterea prețului la carburant. Ar fi prima măsură curată pe care ar trebui s-o ia parlamentarii din județul Olt, și nu numai cei din Olt. Și dacă tot am cerut, la toate conferințele de presă, la emisiuni, acolo unde am avut posibilitatea, un raport de activitate al acestor parlamentari, din păcate, nici la această oră, nu am primit niciun raport, considerând că, de fapt, nu au ce să spună către cetățean. Acest raport de activitate l-am cerut tocmai pentru ca cetățenii să vadă, cu adevărat, ce au trimis în Parlamentul României, ce au votat, în 2012, anul victoriei. Sper ca, acum, pe ultima sută de metri, acești parlamentari să-și întoarcă fața către cetățeni și să conștientizeze că ei sunt cei care i-au trimis acolo și că trebuie să fie cei care-i reprezintă, cu adevărat, interesele.”

Înființarea Poliției Electorale

„Referitor la alegerile europarlamentare, ne pregătim să înființăm un fel de Poliție Electorală, cu un număr de telefon netaxabil, la care cetățenii județului Olt să sesizeze fraudele electorale pe care le pregătesc cei de la PSD, în ziua de 25 mai. Am spus și la conferința trecută, îmi asum și astăzi responsabilitatea lucrurilor spuse, sunt convins că și la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, cei de la PSD care au dus mașinăria politică și modul de a fura până la rang de artă vor proceda la fel ca și până acum, pentru că, din câte am înțeles, au un targhet fabulos. Știm cu toții că șef de campanie la PSD este nimeni altcineva decât senatorul Darius Vâlcov, care a promis, sus și tare, că va obține cel mai bun rezultat la nivel național.

Sper ca, de data aceasta, cetățeanul din județul Olt să înțeleagă că singura soluție pentru ca în județul Olt, și-n România, lucrurile să se schimbe, este să taxeze, practic, persoanele care ne conduc și persoanele în care dumnealor au avut încredere, ca și cetățeni.”

PMP este singurul partid care se luptă, cu adevărat, pentru cetățean

„La ora aceasta, PMP este singurul partid care se luptă, cu adevărat, pentru cetățean. Este singurul partid care nu are nimic de câștigat din această bătălie politică. PMP este singurul partid care susține, în continuare, reformele începute de președintele României, Traian Băsescu, și care, cu adevărat, crede că, în România, lucrurile se pot schimba. Dar PMP are nevoie de încrederea și de sprijinul cetățenilor. Pentru că, fără încredere și fără sprijin din partea cetățenilor, nu poate duce la bun sfârșit această luptă pe care a început-o cu acest balaur, acest monstru, așa cum numesc eu PSD-ul”.

Despre PNL și Consiliul Județean Olt

„Referitor la PNL, am înțeles, în ultima perioadă, că susține majorarea semnificativă a alocației pentru copii, acum, când este în Opoziție. De ce PNL nu a făcut acest lucru când avea puterea și când avea Ministerul Muncii la dispoziție? PNL încearcă, la această oră, să se situeze pe un segment de dreapta și care vrea să arate că este în Opoziție. Până acum, cât timp a fost la guvernare, PNL a fost total de acord cu creșterea prețului la carburant. Ne întoarcem la acciză, pentru că este cel mai important subiect. Acum, PNL se poziționează clar împotriva acestei accize. Să se hotărască odată dacă PNL este la guvernare, este de acord cu măsurile luate de PSD, pentru că PNL nu a fost niciodată la guvernare, doar s-a mimat acest lucru. Iar dacă se află în opoziție, nu este de acord cu această măsură. Nu mi se pare corect și moral pentru un partid care se vrea de dreapta. Să se hotărască atunci când susține un proiect sau când nu susține acest proiect.

Consiliul Județean Olt sprijină, cu bani publici, un eveniment teatral de la Caracal organizat de un ONG. Aș pune o întrebare: cu banii aceștia, câte gropi din drumurile județene se puteau astupa? Dacă nu cumva, fondurile pentru Festivalul de Teatru se duc pe cazare și protocol. Nu știm cu adevărat că acest lucru se va întâmpla, de altfel”.

D-l dr. Victor Viorel Ponta, se comportă, și la această oră, ca și cum ar fi în Opoziție

„La conferința trecută, am discutat foarte mult despre situația de la ALRO. Am o în întrebare pentru cei de la PSD. Au salvat ALRO Slatina sau ALRO Slatina se află, la ora aceasta, pe marginea prăpastiei? Așa cum am mai spus, cei de la PSD au reușit să instige liderii de sindicat, nu știu prin ce metode, și, împreună cu cei care lucrează la ALRO, să vină cu un slogan de genul «Traian Băsescu a mâncat ALRO!». Să nu uităm că Traian Băsescu nu este prim-ministru. Să nu uităm că avem un guvern, de doi ani de zile. Un guvern condus de către PSD, un guvern PSD, și că ei sunt, cu adevărat, cei responsabili pentru toată situația dezastruoasă în care se află România și, implicit, ALRO Slatina.

Într-adevăr, cei de la guvernare, împreună cu d-l dr. Victor Viorel Ponta, se comportă, și la această oră, ca și cum ar fi în Opoziție. Vinovatul principal, din punctul dumnealor de vedere, nu este nimeni altcineva decât președintele României, Traian Băsescu. Dacă se întâmplă un accident pe autostradă, este de vină președintele României. Dacă plouă, este de vină președintele României. Și uite așa, se face o politică foarte «curată», la televizor.

Fac un apel, din nou, și către lideri PSD de la Olt, și către lideri de la nivel central, să-și asume responsabilitatea, să încerce să facă ceva în România, așa cum au promis cetățenilor români. Și să termine odată cu această minciună, pentru că acești oameni mint cum respiră. Uitați-vă la Victor Ponta, care uită, de la zi, la zi, ce a mințit ieri, nu mai știe ce să mai spună mâine”.

Darius Vâlcov spunea, într-un anumit cerc, că fuge repede cu lopata, că mai are un pic de dat la zăpadă

„În iulie 2014, va fi anunțat câștigătorul licitației pentru autostrada Pitești-Slatina-Craiova, a declarat ministrul Șova. Câte termene se vor mai anunța pentru această investiție? Pentru că, dacă ne amintim, cu această investiție s-au câștigat multe campanii, în județul Olt. Au fost atâtea promisiuni, astă iarnă, asta ca să ne amuzăm puțin, chiar am subliniat cât de bine s-au mișcat pentru deszăpezirea acestei autostrăzi. Am înțeles, la un moment dat, că Darius Vâlcov spunea, într-un anumit cerc, că fuge repede cu lopata, că mai are un pic de dat la zăpadă. Aceste subiecte au fost teme clare de campanie și autostrada sudului, și șoseaua de centură a municipiului Slatina și altele. Vin campanii, trec campanii, cetățenii vin, din nou, la vot, cred, din nou, că se va realiza fiecare investiție promisă. Și, uite așa, PSD câștigă, din nou, voturi. Că asta face PSD de când este la guvernare. Și înainte de a fi la guvernare, a reușit să sucească mințile oamenilor.

Aș mai pune  întrebare, pe care am mai pus-o, de altfel. Cunoașteți pe cineva care să susțină că USL a creat, la Olt, prin politici publice guvernamentale, măcar un singur loc de muncă sau investiții pentru cetățeni? Eu nu am cunoștință despre aceste lucruri, poate cineva ne va informa și pe noi ce lucruri pozitive a făcut Consiliul Județean și Guvernul României, în județul Olt”.

LINIA ÎNTÂI


3 COMENTARII

  1. Miscarea pulii ! inapoi la barlog!.Ati mancat destul bugetul tarii si ati ajuns in culmea fericirii.Decat cu voi, mai bine fara ………..

  2. Ase e, domnule VASILE!Sprijinul cetatenilor, sa ajungeti la putere! Si, apoi? Sa taiti pensii si salarii,sa o imbogatiti pe UDREA,sa-i mai dati un post “limbricului” CEZAR PREDA si bagaboantei EBA, sa-i sporiti averea CHIORULUI,cu inca o mosie…Poate la STUDINA! Stim ,domnule VASILE,pentru ce vreti sprijinul”din partea cetatenilor”!Stim! Si,pentru dvs.,niste contracte(cat mai multe!)pentru firmele pe care le aveti…Stim,domnule VASILE! Nu,eu nu va voteez!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments