AcasăOra SatuluiFashion și antreprenoriat rural... Flori de Catifea!

Fashion și antreprenoriat rural… Flori de Catifea!

Că doamnele și domnișoarele din Vălenii de Olt  sunt prezențe extrem de agreabile la toate evenimentele de mai mică sau mai mare amploare la care participă nu mai reprezintă demult o surpriză pentru nimeni. O precizare totuși se impune: la succesul lor din societate, pe lângă datul natural, un rol de foarte mare importanță îl are și ținuta vestimentară a acestora, de care de câțiva ani se ocupă o doamnă, fiică a satului, care a deschis în centrul comunei un atelier de croitorie de foarte mare succes. Sub emblema Flori de Catifea. Superb! Doamna K. Tina a plecat din București, unde lucra ca angajată la firma de fashion a unui celebru designer vestimentar de la noi, pe care boema în care trăia l-a trimis mult prea devreme din păcate, în neant, pentru totdeauna, acolo unde nu e nici întristare, nici suspin. Și, din aceste precizări, sper că v-ați dat seama despre cine este vorba.

flori de catifea valeni netLumea modei a exercitat dintotdeauna o teribilă atracție în special în rândul tinerelor și nu doar… Femininele, în general, sunt ahtiate după modă, în principal vestimentară și e absolut firesc.  Chiar dacă despre modă se spune că este o fată de-a dreptul seducătoare prin frumusețea ei, dar care moare totdeauna tânără. Fashion-ul modern e o lume a succesului , dar și a multor drame. Din acest spațiu plin de strălucire și atracție, doamna K. Tina s-a extras și s-a întors în satul natal, în principal pentru a-și îngriji părinții bătrâni și bolnavi. Un gest de mare noblețe și responsabilitate. Și ca să nu-și iasă din mână și din dragoste pentru consătenii săi a deschis atelierul de care v-am vorbit mai înainte, o prezență insolită în peisajul rural. Și probabil ca să nu se mai spună că satul românesc este locul în care ce e bun nu există sau vine prea târziu.

Pe mine, care nu prea mă țin după modă, m-a impresionat profund dragostea acestei doamne pentru părinții săi și dimensiunea sacrificiului personal. E minunat că mai există astfel de oameni. Pentru că viața în spațiul rural din România nu este deloc simplă sau ușoară. Și nici afacerea în sine nu trebuie să vă imaginați că e de prea mare succes financiar. Ca mai toate afacerile cinstite din ziua de azi. Ceea ce trebuie să rețineți este că unitatea în discuție este un spațiu al modernismului, având și site, și că în creațiile vestimentare ale patroanei se vede școala de înalt nivel din moda românească din prima linie.. Felicitări, doamna K. Tina!

Alexandru Fifoiu Delaseaca

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments