AcasăActualitateFelicia Man: „Atunci când am participat la concurs, am constatat anumite nereguli”

Felicia Man: „Atunci când am participat la concurs, am constatat anumite nereguli”

Felicia Man, șefa Inspectoratului Școlar Județean Olt a explicat, luni, în cadrul unei conferințe de presă alegerea de a se retrage din concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general. Conform spuselor acesteia, motivul care a determinat-o să renunțe la concurs a fost dat de neregulile de organizare pe care le-a constatat. Se pare că același gest l-au făcut și alți inspectori generali din țară dar și doi inspectori adjuncți din Olt, Liviu Culcescu și Steluța Dan.

felicia man 1Felicia Man, profesor titular de chimie la Școala Generală „Ștefan Protopopescu” din Slatina a fost numită inspector general al ISJ Olt în vara anului 2012, iar de atunci a ocupat această funcție. Pentru a-și păstra funcția, Felicia Man trebuia să susțină un concurs la nivel național, din care s-a retras, însă, pe motive de organizare. Probele de concurs s-au desfășurat în urmă cu două luni, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) din Capitală.

Deși imediat după concurs a refuzat să vorbească despre situația creată, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni la ISJ Olt, Felicia Man a explicat ce a determinat-o să ia acea decizie. „Eu am doar un singur lucru de comentat. Atunci când am participat la concurs am constatat anumite nereguli, să zic așa, în modul de organizare a concursului, nereguli care nu au ținut neapărat de conducerea Ministerului Educației, și am decis să mă retrag. Ca mine au procedat jumătate din «generalii» din țară. La generalii adjuncți lucrurile sunt în desfășurare, dar până acum cred că mai puțin de 20% dintre posturile de generali adjuncți au fost ocupate de cei prezenți la concurs”, a explicat Felicia Man.

Deși existau pârghiile legale pentru a acționa în instanță Ministerul Educației și Cercetării Ștințifice, nu s-a recurs la această soluție deoarece, conform spuselor Feliciei Man, ministerul nu se face vinovat de modul defectuos al organizării.

Au existat însă și candidați care, deși au susținut examenul, au acționat în instanță ministerul. „Am decis să ne retragem și am decis să nu acționăm în instanță ministerul. Puteam să facem acest lucru, aveam suficiente motive să acționăm în instanță ministerul. Am considerat, însă, că este mai bine să luăm această decizie. Vă dau doar un exemplu, fără să precizez județul. Mai mulți candidați, care au observat că este posibil să fie viciat rezultatul evaluării, au hotărât să continue examenul, dar în același timp să acționeze în instanță ministerul. Noi am considerat că nu este bine să ne luptăm în instanță cu ministerul care ne coordonează activitatea. Am spus că lucrurile acestea nu țin strict de conducerea Ministerului Educației, sunt apsecte care probabil au scăpat din vedere”, a mai spus Felicia Man.

Întrebată dacă se va mai înscrie la concursul pentru postul de inspector general aceasta a răspuns că va concura din nou, dacă postul va fi scos la concurs.

Natașa Grigorescu

1 COMENTARIU

  1. Sanchi nereguli,nu erau aranjate “ploile”si asta o spune unul care nu s-a nascut dupa ultima ploaie.Nu v-ar fi rusine obrazului ,se roseste hartia de turnesol la atata impostura si tupeu!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments