AcasăEditorialFELICITĂRI, DOMNULE DEPUTAT NIȚĂ!

FELICITĂRI, DOMNULE DEPUTAT NIȚĂ!

Mărturisesc sincer că, în calitatea mea de cetățean, mai importantă decât cea de ziarist, nu sunt adeptul coaliției PSD-ALDE, care (iertați-mi previziunea), va sfârși lamentabil, așa cum a sfârșit și Uniunea Social Liberală, ce reprezenta, în fapt, interesele lui Ponta, Antonescu și ale clientelei lor politice. Cele două formațiuni PSD și PNL, în ciuda compatibilității (i)morale a celor doi „fureri”, au fost, cum sunt și astăzi PSD și ALDE, de confesiuni (ideologii) radical opuse, în ciuda (i)moralității de care dispun, cu vârf și îndesat, Dragnea și Tăriceanu.

Nici USL, dar nici PSD-ALDE nu au fost așezate pe o fundație a interesului national, ci doar pe soclurile pe care s-au înghesuit cele patru personaje absolut perimate : Victor Ponta și Crin Antonescu, pe de o parte, Dragnea și Tăriceanu, pe de altă parte. Oricât s-ar bate Tăriceanu, cu pumnul în piept, spunând că face liberalism pur într-o mică enclavă din marele PSD, tolerat fiind de Dragnea, din motive personale, nimeni nu mai poate fi dus cu preșul… În afara doar a unora care au beneficiat de sinecuri grase, în urma acestui negoț politic dintre Dragnea Și Tăriceanu.

mihai nita alde olt linia intaiNu vreau să dezvolt acest subiect, care e un fel de Secret al lui Polichinelle, însă soliditatea alianței PSD – ALDE e pe cale de dispariție, precum capra neagră din Munții Carpați.

Ca ziarist, mă străduiesc, așa cum am făcut de-a lungul timpului, totuși, să analizez nu partide, ci oameni. Cu umbrele și luminile lor. Am scris despre pesediști onorabili, dar și despre secături pesediste. Am scris despre liberali onorabili, dar și despre secături liberale. Secăturile, după cum se știe, sunt repartizate judicios în toate partidele, în procente relativ egale. Am scris și despre liderii ALDE, cei de la Olt și de aiurea, și de bine și de rău, după cum s-au comportat, în demnitățile pe care le-a ocupat fiecare în parte… Neuitând vreodată că majoritatea celor de la ALDE provine din mai toate partidele românești și nu neapărat din fracțiunea ruptă de Tăriceanu din PNL.

Bunăoară, despre fostul senator PDL Mihai Niță, actualmente deputat ALDE, ales recent, de jure, președinte al acestei formațiuni de la Olt, m-am păstrat într-un echilibru jurnalistic, așa cum el însuși s-a păstrat într-un echilibru politic. Poate că n-a rupt gura târgului, în timpul cât a fost senator, nici de când este deputat… În fond, nu avem a remarca, în mod deosebit, vreun parlamentar de la Olt, excluzând, poate, perioada țărănistă, când am avut un fost deținut politic, care știa cu ce se mănâncă această meserie și mai avea și proprietatea discursului, pe lângă niște idei generale fundamentale, bine statuate de democrație, de la Aristotel încoace.
Ei bine, Mihai Niță este un politician moderat, care nu a plecat sărac în politică, așa cum au plecat alții, săraci lipiți pământului și astăzi au comportament de nababi emanați din culisele murdare ale politicii. Mihai Niță are cultul prieteniei, este un om de cuvânt, deși, cum se știe, în politica noastră dâmbovițeană și, mai dihai, cea de pe malul Oltului, cuvântul respectat, consecvența, sinceritatea, autocritica, omenia, bunul-simț și măsura sunt flori rare. Ca slătinean, care știu bine traseele politicienilor locali, dar și culisele politicii noastre alutane, de la Revoluție până în prezent, pot spune, fără ezitare, că dacă am fi avut mai mulți oameni onești, umani, respectuoși și cu cei șapte ani de-acasă, așa cum este Mihai Niță, poate că județul nostru n-ar mai fi fost considerat o vale a plângerii, așa cum ne cataloghează unele „minți luminate”, care nu-și văd bârna din proprii lor ochi…

Felicitări, domnule Mihai Niță, pentru consolidarea puterii domniei voastre în fruntea ALDE Olt. Atenție, însă, când și unii și alții nu vor mai avea nevoie de înțelepciunea dvs., cea grație căreia ați reușit să faceți la Olt, dintr-un partid de limuzină, o formațiune respectabilă, când personalitățile din partidul dvs. vor insufla prin personalitatea lor o cât de mică amenințare pentru PSD și când Tăriceanu va avea de negociat ceva cu ștabii celor trei roze, punând la mezat persoana domniei voastre, atunci dvs. trebuie să fiți vertical, așa cum ați fost dintotdeauna. Sau chiar să aveți flerul de a anticipa momentele în care se pun la cale acțiuni subterane care vă vizează sau care atentează la buna dvs. credință!
Drum bun la pupa!

Dumitru Sârghie

2 COMENTARII

  1. Este adevărat,este un politician ce nu propagă prea mult zgomot,dar te intrebi care este rostul unui asemenea personaj în Parlamentul României și dacă are poporul vreun beneficiu de pe urma sa?!De remarcat în perioada țărănistă sunt Vasile Lupu și Ticu Dumitrescu care au initiat legile pt.restituirea proprietătii si respectiv,redarea demnității celor asupriți de regimul comunist,atât cât s/a putut pt. că legile au fost modificate de coaliția bolșevică!!!

  2. Este adevărat,este un politician ce nu propagă prea mult zgomot,dar te intrebi care este rostul unei asemenea personaj in Parlamentul României și dacă are poporul vreun beneficiu de pe urma sa?De remarcat in perioda țărănistă sunt Vasile Lupu și Ticu Dumitrescu care au initiat legile pt.restituirea proprietătii si respectiv,redarea demnității celor asupriti de regimul comunist,atât cât s/a putut pt. că legile au fost modificate de coaliția bolșevică!!!!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments