AcasăActualitateFemeile liberale din Olt au fost premiate pentru promovarea valorilor liberale

Femeile liberale din Olt au fost premiate pentru promovarea valorilor liberale

La sfârșitul săptămânii trecute, peste 340 de femei din țară s-au strâns în sala Teatrului Constantin Nottara pentru a lua parte la cea de-a doua ediție a Galei Femeilor Liberale. Au mai fost prezenți și Crin Antonescu – preșe-dinte PNL, Norica Nicolai – vicepreședinte PNL, Varujan Vosganian, Eugen Nicolăescu, Adina Vălean, Viorica și Mircea Ionescu Quintus.

gala femeilor liberale„Gala Organizației Femeilor Liberale este un eveniment în care sunt evidențiate filialele merituoase și sunt premiate organizațiile care au promovat femei în calitate de alese locale și parlamentare. Gala Femeilor Liberale este un eveniment ce marchează încheierea unui an de muncă și de proiecte derulate de către femeile liberale. Sunt premiate rezultatele obținute în urma străduinței și eforturilor de peste an a doamnelor liberale. Anul 2012 a fost un an cu mare încărcătură politică și femeile liberale au fost angajate în trei campanii electorale importante”, a declarat Gherghina Ioniță, președinte Organizației Femeilor Liberale Olt.

În deschiderea galei, Lucia-Ana Varga, președinte al Organizației Femeilor Liberale, a adresat câteva cuvinte celor prezenți: „Această a doua ediție a Galei Femeilor Liberale a arătat că forța și determinarea femeilor de valoare care s-au implicat în politică este prețuită în cadrul Partidului Național Liberal. Le premiem pe colegele noastre care s-au implicat în bătăliile politice pentru a promova inițiative în interesul cetățenilor. Premiem colegele care au ales să părăsească funcțiile din organizație pentru a-și folosi expertiza profesională în instituțiile guvernamentale și pe cele care din postura de reprezentanți ai societății civile au fost alături de noi în acțiunile pe care le-am derula. Am arătat, și de această dată, că în centrul preocupărilor noastre politice este familia și că vom căuta, în continuare, cele mai eficiente soluții la nevoile ei”.

La această întâlnire, Organizația Femeilor Liberale din Olt a obținut premiul pentru activități de promovare a valorilor liberale, alături de colegele lor din Călărasi, Giurgiu, Sector 6 București și Mureș. Cele mai eficiente organizații județene în promovarea femeilor în administrația publică locală au fost cele din Iași, Buzău și Hunedoara. La categoria organizația județeană cu cei mai mulți aleși uninominali, adică primari și parlamentari, au fost premiate organizațiile din Cluj, Hunedoara și Prahova. Organizația județeană cu cei mai mulți consilieri județeni femei este cea din Mehedinți, iar organizația județeană cu cei mai mulți consilieri municipali femei, este Sălajul, cu patru consilieri municipali la Zalău. Organizația județeană cu cei mai mulți consilieri orășenești este OFL Ilfov, care are 11 consilieri orășenești doamne liberale.

Au mai fost premiate, pentru derularea programului PNL are grijă de sănătatea ta organizațiile din Maramureș, Vrancea, Sector 5 București, Dolj și Timiș. Pentru derularea programelor de educație și pentru organizarea dezbaterilor publice despre clasa pregătitoare, au fost premiate Organizațiile Femeilor Liberale din Alba, Bihor, Sector 3 București, Argeș, Tulcea și Suceava. Pentru derularea programului „OFL susține performanța” au fost premiate organizațiile din Vâlcea, Satu Mare, Constanța, Brăila și Galați. De asemenea, au mai fost premiate doamne care sunt implicate în activitatea guvernamentală, precum și doamne care au susținut Organizația Femeilor Liberale precum Zoe Petre, Daniela Zaharia și Oana Stănciulescu.

O diplomă de onoare pentru model de  familie liberală a fost acordată doamnei și  domnului Ionescu-Quintus.

Ionuț Dumitrescu

1 COMENTARIU

  1. Alaturi de femeile liberale sau libertine,nu stiu cum e corect,mai trebuiau premiate si Olga Bancic,Ocsko Tereza,Ana Pauker,Zoe Petre,Norica Nicolai,Dana Grecu,Oana Stancu si multe altele care au facut si fac cinste femeii romane.Traiasca infratirea intre popoare si lupta pentru pace!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments