AcasăEditorialFEREȘTE-MĂ, DOAMNE, DE LIBERALI, CĂ DE PESEDIȘTI ȘTIU SĂ MĂ FERESC SINGUR!

FEREȘTE-MĂ, DOAMNE, DE LIBERALI, CĂ DE PESEDIȘTI ȘTIU SĂ MĂ FERESC SINGUR!

De penelistul, pesedistul, uneperistul și, din nou, liberalul Andrei Iordache – recunosc – nu m-am dezis definitiv niciodată. Pentru că el e un politician special…

În ciuda traseismului său politic, el a rămas un om frecventabil. Anume, cunoscându-i avatarurile, gândirile și răzgândirile, derapajele ideologice, sinecurile grase rezultate în urma acestor derapaje, dar și inteligența, cultura și umanismul de care dă dovadă uneori, ca ziarist nestipendiat de vreun partid anume, nu-ți vine să-l execuți public, fiindcă el constituie, în sine, un studiu de caz.

Andrei Iordache e un idealist, iar despre războiul idealiștilor cu lumea se știe clar: idealiștii n-au câștigat niciodată o bătălie… Poate doar niște avantaje materiale efemere!

A fost cu ani în urmă un lider liberal care promitea mult… Dar, fiindcă devenise periculos pentru comuniștii din PNL Olt, a fost marginalizat. Când suportabilul politic liberal a devenit insuportabil, a trecut la PSD, propovăduind doctrina lui Titel Petrescu, ușor schimonosită. Cu oarece succes!

Din păcate, gruparea din care el a făcut parte atunci a fost spulberată de echipa Oprescu-Stănescu, iar Andrei a devenit din nou copilul teribil al nimănui.

A plecat la UNPR, devenind soldatul disciplinat al unuia dintre cei mai controversați politicieni ai României – Gabriel Oprea! Când a văzut întunericul „progresist”, și-a pus o întrebare filosofică: „Lumina vine din întuneric sau întunericul vine din lumină?” Negăsind răspuns, Andrei a revenit la PSD. Suportabilul uneperist devenise insuportabil… nu-i așa?

Aici, a fost primit cu onoruri și, mai mult, i s-a tăiat vițelul cel gras, după care i s-au oferit poziții administrative pe bani mulți. Ceva mai târziu, la PSD Olt, a poposit și farseurul genial Darius Vâlcov, cu PDL Olt cu tot, care l-a luat pe Andrei sub aripa sa protectoare… Deși a fost un tip precaut, el ferindu-se să „pună botul” la tablouri și seifuri prin cimitirele patriei, Andrei a respirat aerul septic al anturajului lui Vâlcov. Are, totuși, meritul că el nu a fost unul dintre pulifricii „genialului”, pentru că e un băiat deștept, orgolios și cu replica la el…

Deja suportabilul pesedist începuse – vai! – să devină insuportabil. Cam târziu, căci Andrei a avut destul timp la dispoziție, ca să pipăie partidul celor trei roze, să-l vadă și să-l miroase în toată splendoarea lui. Să-l vadă, să-l pipăie chiar în propriile buzunare și să conștientizeze cu onestitate câtă conștiință a utilizat el în slujba pesedeului și care a fost prețul în euro…

Copleșit de perplexitățile existenței sale pesediste, Andrei Iordache a luat din nou calea liberalismului local de tarabă, condus ilegitim de Gigel… Un antiliberal structural, mândru de numele său „care i l-au dat părinții” (sic. – n.r.!), un impostor politic care a transformat PNL Olt într-o mașinărie stricată.

Spuneți dvs., stimați cititori, poți să te superi pe politicianul Andrei Iordache, cel pe care Dumnezeu l-a pricopsit cu un sfertodoct ca Gigel? Noi zicem că nu e cazul. Cu o singură condiție… Andrei să adopte un slogan de campanie pe care i-l propunem noi: „Ferește-mă, Doamne, de liberali, că de pesediști știu să mă feresc singur!”

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Îmi displace faptul că deasupra puneţi icoana PSD-ului înconjurată de trandafirii artificiali de parcă ar fi Icoana Domnului!Semnul rău este că toată structura statului cea de jos până se pare la apropiaţii ministrului, oricare ar fi el,cu excepţiile care întăresc regula şi care au în suflet cele 10 porunci,se pregătesc pentru revenirea partidului stat!Propaganda urmaşilor celor dinainte de Revoluţie nu pot să facă din învăţăturile biblice şi din credinţa în Dumnezeu o ideologie a lor, pentru că ei nu se simt bine dacă nu mint,dacă nu fură,dacă nu exploatează pe aproapele său.de la 45 încoace tot a proliferat această lipsă de credinţă şi criminalitate!Încât astăzi aVEM EXPLICAŢIA crimei organizate pe care nici americani travestiţi în DNA nu pot avea un succes sigur în această luptă;mai degrabă ei vor avea succes în Irak sau Afganistan decât în teatrele de operaţiuni ale României probolşevice.Sunt zero relizările Guvernului Cioloş, spune propaganda Partidului Săcracilor din România(o minciună pt că ei sunt cei mai bogaţi),dar gura păcătosului spune un adevăr ce nu poate fi tăgăduit:are zero pe linie la capitolul infracţiuni săvârşite! Sorosiştii şi Bruxelezii au fost mai …naturali decât trandafiri plantaţi de indivizii care au confiscat Revoluţia din dec.1989 şi au instaurat teroarea cu minerii.Aşa încât eu cred că Dumnezeu trebuie să ferească România de Partidul Stat şi să instaureze dictatura AMERICII CERUTĂ DE POPORUL ROMÂN în anii grei ai comunismului.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular