AcasăActualitateFestival Rural de Teatru pentru Copii

Festival Rural de Teatru pentru Copii

Vineri, 30 octombrie 2015, Căminul Cultural din Giuvărăști a găzduit faza zonală a ediției a V-a a  Festivalului Rural de Teatru pentru Copii. Evenimentul face parte din proiectul „Ateliere de teatru” și a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, în parteneriat cu Primăria Giuvărăști și Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Cele 23 de ateliere de teatru participante s-au „luptat” pe două secțiuni: monolog și scenetă. La secțiunea monolog, câștigători au fost: premiul I – Ofelia Colgojan de la Școala Giuvărăști, care a interpretat monologul  „Dușmancele”; premiul II – Maria Cule – Școala Tia Mare, cu monologul „Julieta” și premiul III – Mihai Trucă – Școala Giuvărăști – „Nu te-ai priceput”.

ateliere teatruAtelierul de teatru Scărișoara a obținut locul I la secțiunea scenetă, pentru punerea în scenă a piesei „Șiretenia și dreptatea unui judecător”; locul II pentru interpretarea scenetei „O noapte furtunoasă” – Atelierul Giuvărăști; locul III – Atelierul de teatru Gostavățu – „Nesiprăvitul”, iar mențiune a fost acordată Atelierului de teatru Giuvărăști,  pentru sceneta „Deșteapta pământului”.

Au mai fost acordate si premii speciale pentru costume, scenografie, interpretare etc.

„Câștigătorii primelor trei locuri de la ambele secțiuni se vor prezenta la festivalul județean, care va avea loc în iarnă, alături de câștigătorii celorlalte zone”, a declarat Ristina Baboi, coordonator al proiectului.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments