AcasăActualitateFestivalul Concurs de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii” – ediția XX

Festivalul Concurs de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii” – ediția XX

Începând de joi, 9 octombrie 2014 și până duminică, 12 octombrie a.c., Slatina va găzdui cea de-a XX-a ediție a Festivalului Concurs de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii”. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina, Consiliul Local Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art – Centrul Internațional de Artă România, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” și Muzeul Județean Olt.

afis oltenii 2014Tradiția de deschidere a festivalului se va păstra și anul acesta, cu celebra vamă oltenească de peste Olt, locul unde oficialitățile locale și județele vor primi invitații de onoare cu pastramă, pâine în țest, mămăligă, vin, must și praz.

Apoi, timp de patru zile, slătinenii și nu numai, vor putea lua parte la deschiderea butoiului cu vin și glume la Mustăria „La Cățaua Leșinată”, deschiderea târgului meșterilor populari și producătorilor agroalimentari, dar și la parada portului popular. Vor mai avea loc expoziții de caricatură, concurs de bancuri, expoziție de fotografie umoristică, lansări de carte umoristică și reviste de umor, Gala filmului de comedie, duel al epigramiștilor, concurs de bancuri. De asemenea, cei prezenți vor putea gusta și din ciorba de praz sau pot cânta și dansa, atât pe muzică populară, cât și ușoară, în cadrul spectacolelor organizate în fiecare seară a festivalului.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments