AcasăActualitateFestivalul-concurs de Umor „Oltenii & Restu’... Lumii” – ediția XXI

Festivalul-concurs de Umor „Oltenii & Restu’… Lumii” – ediția XXI

Astăzi, se dă startul celei de-a XXI-a ediție a Festivalului-concurs de Umor „Oltenii & Restu’… Lumii”, festival ce se va desfășura în perioada 8-11 octombrie 2015, în municipiul nostru. Ca în fiecare an, deschiderea se va face trecând vama oltenească de peste Olt, locul unde sunt așteptați invitații de onoare ai acestei ediții. Alături de personalitatea festivalului – actorul Dorel Vișan, vor fi prezenți, la „vamă”, și Cornel Udrea – președintele festivalului, caricaturiști, epigramiști, interpreți de umor, ansamblurile folclorice ale etniilor invitate, oficialitățile locale și județene. În acordurile Fanfarei Lyra Band, se vor servi pastramă, mămăligă, vin și praz, atât oficialităților prezente, cât și trecătorilor. De asemenea,   aceștia vor primi, din partea organizatorilor, un pașaport de oltean, valabil pentru 24 de ore.

oltenii si restul lumii 2015Evenimentul va continua pe Esplanada Casei Sindicatelor din Slatina, unde se va destupa butoiul de vin și glume – Mustăria „La Cățaua Leșinată”, acompaniați de Taraful „Doina Oltului”. De asemenea, se vor deschide târgurile meșterilor populari tradiționali și producătorilor agroalimentari. Tot aici, se vor organiza concursuri ad-hoc de bancuri, trasul pe sfoară sau mâncat de praz.

În continuare, ansambluri folclorice din județ, precum și cele invitate, vor lua parte la Parada portului popular, desfășurat pe traseul: Casa de Cultură a Tineretului – B-dul. A.I. Cuza – Esplanadă.

Prima zi a festivalului va continua cu expoziție de caricatură românească, la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, expoziție de fotografie umoristică (concurs național), în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, precum și Gala filmului „Magnatul”, în distribuția căruia se află și invitatul special, actorul Dorel Vișan.

În paralel, pe scena amplasată pe Esplanadă, se vor desfășura: petrecere cu ansambluri folclorice, spectacol de umor „Grupul Vouă” și concurs susținut de soliștii de muzică populară și ușoară.

Vineri, 9 octombrie a.c., vor avea loc spectacole demonstrative ale ansamblurilor etniilor invitate, umor, concursuri de bancuri, concurs de recitaluri dramatice umor; concurs de epigrame, lansări de carte, precum și festivitatea de premiere la concursul de interpretare dramatică. Tot vineri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, este organizat gala filmului de comedie „Secretul lui Bachus”, cu invitații speciali: Iuliana Stana Ionescu și Sebastian Papaiani.

Sâmbătă, 10 octombrie, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” vor fi așteptați copiii și tinerii, pentru a viziona filmele de comedie „Veronica” și Mihail câine de circ”. Apoi, la ora 18.00, va avea loc premiera teatrală „Despre oameni și câini”, în regia lui Tony Dincă, urmată de difuzarea filmului de comedie „Șantaj”.

În ultima zi a festivalului concurs, vor avea loc, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, difuzarea filmelor pentru copii și tineret  „Dumbrava minunată” și „Tinerețe fără bătrânețe”, precum și filmul de comedie „Iubire elenă”, avându-i ca invitați speciali pe Maia Morgenstern și Mircea Rusu.

Închiderea festivalului va avea loc pe scena amplasată pe Esplanada din Slatina, cu un  concert de scenă susținut de soliști de muzică populară și ușoară.

Ionuț Dumitrescu


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments