AcasăActualitateFestivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu” – ediția a X-a

Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu” – ediția a X-a

În perioada 24-29 noiembrie 2021, Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Local al Municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Centrul Cultural Eugen Ionescu, organizează cea de-a X-a ediție a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”.

Maratonul spectacolelor de teatru ce se vor juca în cadrul festivalului la Centrul Cultural Eugen Ionescu va fi deschis, miercuri, 24 noiembrie 2021, la ora 18:00, de spectacolul cu piesa „Toți banii merg la Lola” realizat de Asociația Culturală Olt Artis, textul și regia Nicolaie Tony Dincă și interpretarea actorilor: Eva Moise, Milică Marian Costea, Aurelia Dincă, Cristi Călătoru, Ionela Mateșică, Luigi Marian Dumitrescu/Marius Boldoi, Sorina Preduț, Larisa Zorlescu, Paul Bălășcan, Tony Dincă, Mihai Firoiu.

Joi, 25 noiembrie 2021, la ora 16:00, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu va avea loc vernisajul unei expoziții de artă fotografică urmat de salonul de carte la care vor fi lansate cărți semnate de autorii: Nicolae Coande, poet și eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România; George Smarandache, scriitor, și dramaturg; Aurel Furtună, scriitor și poet; Nicolaie Tony Dincă,scriitor, poet și dramaturg.

Tot joi, 25 noiembrie, începând cu ora 18:00, Marius Bodochi și pe Arlinda Morava vor juca în spectacolul cu piesa „Salieri”, scenariul și regia Marcel Top.

Vineri 26 noiembrie, ziua nașterii marelui dramaturg cu origini slătinene al cărui nume îl poartă festivalul de teatru, se va juca spectacolul cu piesa „Ultimul Godot” de Matei Vișniec, realizat de Asociația Culturală Iordache Art, în regia lui Remus Alexandru Iordache și interpretarea actorilor Remus Alexandru Iordache și Corina Dașoveanu.

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, la ora 18:00, se joacă spectacolul cu piesa „Reconstituirea unei vieți” cu George Mihăiță, pus în scenă de Teatrul de comedie din București. Duminică, 28 noiembrie 2021, la ora 18:00, puteți vedea spectacolul cu piesa „Soț de vânzare” în regia lui Marius Gîlea și interpretarea actorilor Ana Odagiu, Maria Radu și Marius Gîlea.

În ultima seară a festivalului mari nume ale scenei românești vor juca în spectacolul cu piesa „Avarul” de Moliere, în regia lui Daniel Nițoi și interpretarea actorilor Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Vasile Filipescu, Jean Lemne, Daniel Nițoi, Anne-Marie Zaharia / Raluca Bădoiu, Oana Gabriela Drăghici / Mălina Tomoiagă, Mihai Niculescu / Tomi Cristian / Florin Kevorkian.

Intrarea la spectacolele programate în datele de 25, 27, 28 și 29 noiembrie se face pe bază de invitații, care vor putea fi procurate, zilnic, de la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu, începând cu data de 18 noiembrie 2021, ora 13:00.

Pentru spectacolele din datele de 24 și 26 noiembrie („Toți banii merg la Lola” și „Ultimul Godot”) intrarea se face pe bază de bilete ce se pot achiziționa de la casieria Centrului până în ziua spectacolului. Numărul locurilor în sală este limitat, conform hotărârilor autorităților competente în vederea prevenirii răspândirii SARS-COV 2. Se vor respecta, obligatoriu, condițiile igienico-sanitare impuse de autorități: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice, igienizarea mâinilor.

La intrarea în sala de spectacole, spectatorii vor trebui să prezinte, spre scanare, certificatele Covid fără de care nu se poate intra la spectacole.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments