AcasăActualitateFestivalul de Teatru „Ștefan Iordache”, ediția a XIII-a – eveniment dedicat regretatului...

Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache”, ediția a XIII-a – eveniment dedicat regretatului Florian Pittiș

Caracalul va găzdui, în perioada 21-28 mai a.c., Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache”, ediția a XIII-a, evenimentul dedicat regretatului Florian Pittiș, actor de teatru, film, voce, radio și televiziune român, regizor, traducător, interpret și textier de muzică folk, realizator de emisiuni radio.

Festivalul debutează duminică, 21 mai, ora 19:00, cu „Tzuki și tati”, un spectacol de și cu Florin Piersic Jr. În distribuție, alături de Florin Piersic Jr., îl regăsim pe Marius Bodochi. Miercuri, 24 mai a.c., de la ora 17:00, Carmen Tănase, Emilia Popescu, Mirela Oprișor, Natalia Călin, Adiran Titieni, Vlad Zamfirescu și Tudor Aaron Istodor vor juca „Genul acuzativ”, în regia lui Mimi Brănescu. Tot miercuri, de la ora 20:00, Rodica Mandache și Marius Manole vor juca piesa „Bătrâna și hoțul”, spectacol de Viorel Davin, regia Radu Ghilaș.

Joi, 25 mai a.c., începând cu ora 19:00, va avea loc spectacolul de teatru „Șase lecții de dans, în șase săptămâni”, de Richard Alfieri, scenografia Romulus Boicu, iar coregrafia, Mihai Petre. Din distribuție fac parte: Victoria Cociaș și George Constantinescu.

Vineri, 26 mai a.c., de la ora 19:00, Catrinel Dumitrescu, Sorin Cociș, Rareș Andrici / Vlad Bălan, Diana Roman / Alexandra Murăruș, Bogdan Chichea, Ciprian Udriște interpretează „Mama”, un spectacol de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu.

Sâmbătă, 27 mai a.c., sunt programate două spectacole. Primul, începând cu ora 11:00, „Povestea celor trei purceluși”, de Geo Dienscu și Marius Fagu, pictură Iulia Goanță. Distribuția: Geo Dinescu, Marisu Fagu. Al doilea spectacol, începând cu ora 19:00, este „Doi pe o bancă” de Alexandr Ghelman, regia Mihai Bendeac. Distribuția: Ilona Brezoianu și Mihai Bendeac.

Duminică, 28 mai a.c., Festivalul se încheie cu spectacolul „Măscăriciul”, după A.P. Cehov, dramatizare și adaptare scenică Niculae Urs și Horațiu Mălăiele, regia Horațiu Mălăiele. Din Distribuție fac parte: Niculae Urs și Horațiu Mălăiele.

Începând de joi, 18 mai a.c., iubitorii de artă teatrală pot achiziționa bilete de la Agenția Teatrului Național Caracal. Costul unui bilet este cuprins între 60 lei și 80 lei, în funcție de spectacol. Programul agenției: luni-vineri – 10:00-12:00 și 16:30-18:30; sâmbătă – 10:00-14:00 și duminică, între orele 16:00 și 18:30.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular