AcasăActualitateFestivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți „Dream Fest” – ediția...

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți „Dream Fest” – ediția a IV-a

Iubitorii de film, în special copiii și adolescenții, dar nu numai, sunt așteptați, în această săptămână, să ia parte la ediția a IV-a a Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți „Dream Fest”, ediție ce va cuprinde 18 proiecții de film. Evenimentul se va desfășura până duminică, 22 iunie a.c., timp în care, pe Esplanada din Slatina și la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, vor fi difuzate, gratuit, filmele participante. Ediția a IV-a a Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți „Dream Fest” este organizată de Primăria Municipiului Slatina, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina și Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Aldaco Film și Pro Familia, sub patronajul Giffoni Film Festival din Italia. Festivalul îi are ca producător pe regizorul Cornel Diaconu, ca director executiv pe Lavinia Șandru, iar gazdele sunt Andredream festea Prina și Sorin Stanciu.

În această seară, miercuri, 18 iunie 2014, începând cu ora 20.30, se va da startul Festivalului de Film. Tot astăzi, la cinematograf, în Sala Mare, de la ora 16.30, rulează filmul „Ultimul Gol”, iar de la 18.15, „Frumusețea ta nu valorează nimic”. Mâine, 19 iunie a.c., de la 16.30, tot în Sala Mare a cinematografului din Slatina se difuzează pelicula „Prea multă apă”, de la 18,15 – „Înflorit”, iar în Sala Roșie, de la ora 17.00, rulează „Cirque du Soleil: departe, în alte lumi”.  Vineri, în Sala Roșie, de la 17.00, organizatorii au programat lung metrajul „Pe cuvânt de pionier” și filmele de scurt metraj „Pământ fertil” și „Calea lui Rafael”. Sâmbătă vor rula filmele „Copiii de treabă nu plâng”, „Povestea Elanului de Crăciun”, „Kuhumba” și „Ninja și soldat”.

În fiecare seară a festivalului, de la ora 21.00, pe Esplanadă, în aer liber, sunt programate filmele „Cirque de Soleil: departe în alte lumi”, „Khumba”, „Ponyo” și „Aventurile lui Clutch Powers”. De asemenea, aici vor fi deschise și ateliere interactive de creație, iar sâmbătă, începând cu ora 19.00, vor avea loc momente artistice și o paradă.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți „Dream Fest” – ediția a IV-a se va încheia duminică, 22 iunie, cu Gala finală, în cadrul căreia cele mai bune filme vor fi premiate.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments