AcasăCulturăFestivalul Național de Teatru Școlar „Niște țărani” – ediția a VIII-a

Festivalul Național de Teatru Școlar „Niște țărani” – ediția a VIII-a

La sfârșitul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 8 iunie a.c., la Căminul Cultural din comuna Văleni, județul Olt, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar „Niște țărani”, la care vor participa elevi din județele Olt, Dolj, Argeș, Vâlcea, Teleorman, Alba, Mehedinți, Călărași și din municipiul București. Astfel, cele 25 de trupe de teatru și cei aproape 30 de interpreți individuali care și-au anunțat prezența la festival vor fi jurizați după criteriile: talent actoricesc, stăpânire limbaj scenic, omogenitatea trupei, armonizarea interpretării, creativitatea și inovația regizorală.

festival valeni„Anul acesta am avut o avalanșă de înscrieri, fapt pentru care vom avea un maraton pe scena Căminului Cultural. Se anunță o ediție foarte bună, ne așteaptă în jur de zece ore de teatru și cred că va fi foarte dificil să desemnăm cea mai bună reprezentație”, a declarat Alexandru Fifoiu – organizator.

În urma prestației și a jurizării, cei mai buni vor fi premiați cu diplome și bani, după cum urmează. Cea mai bună reprezentație va primi marele premiu „Niște țărani” compus dintr-un trofeu în formă de opincă și din suma de 500 lei. La secțiunea monolog, locul I va primi, din partea organizatorilor, suma de 150 lei, locul II – suma de 100 de lei, iar locul III – 50 lei. Pentru secțiunile învățământ primar, gimnazial și liceal se vor acorda: 300 lei pentru locul I, 200 lei pentru locul II, 100 lei pentru locul III și 50 lei pentru mențiuni.

Vor mai fi premiați și cea mai bună interpretă, cel mai bun interpret, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu.

Ionuț Dumitrescu


1 COMENTARIU

  1. Pe cand un festival “Niste oraseni”?Il veti invita atunci si pe Dinu Sararu?Ma bezmeticilor cand va mai iese din cap festivismul asta ceausist?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments