AcasăActualitateFestivalul Rural de Teatru pentru Copii – ediția a III-a

Festivalul Rural de Teatru pentru Copii – ediția a III-a

Sâmbătă, 11 mai a.c., Căminul Cultural din comuna Urzica a găzduit faza zonală a celei de-a treia ediție a Festivalului Rural de Teatru pentru Copii, ce face parte din proiectul „Ateliere de teatru”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, în parteneriat cu Căminul Cultural și Primăria comunei Urzica.

Cele două ateliere de teatru participante s-au „duelat” pe două secțiuni: monolog și scenetă, având ca temă dramaturgia clasică universală și românească.

atelierele de teatruÎn urma jurizării, la secțiunea monolog, premiul I a fost obținut de Mihai Denisa (Căminul Cultural Urzica), care a interpretat „Alice în țara oglinzilor”. Premiul II a fost acordat lui Leonard Chionac (Căminul Cultural Vădăstrița) – „Nepotul de la Falticeni”, iar premiul III l-a obținut Bianca Lupu de la Școala Grădinile, care a interpretat-o pe Zița din schița „O noapte furtunoasă”.

La cea de-a doua secțiune a festivalului, Atelierul de teatru Urzica s-a clasat pe primul loc cu sceneta „Chirița în provincie”. Atelierul de teatru Gura Padinii a obținut locul II, cu sceneta „D-l Goe, Proces literar”, iar locul III a fost obținut de Atelierul de teatru Urzica, care a pus în scenă piesa „Five O’clock”.

C.J.C.P.C.T.C Olt a  acordat premiul special Atelierului de teatru Vișina Nouă, pentru interpretarea scenetei „Ursul” de A.P. Cehov. De asemenea, s-au mai acordat și alte premii speciale pentru costume, scenografie și interpretare.

„Câștigătorii primelor trei locuri de la ambele secțiuni se vor prezenta la festivalul județean, ce va avea loc în toamnă, alături de câștigătorii celorlalte zone”, a declarat Ristina Baboi, coordonator proiect.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular