AcasăActualitateFii inteligent, nu fi dependent!

Fii inteligent, nu fi dependent!

Elevii și cadrele didactice ale Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina au primit cu satisfacție vestea că printre probele consacrate deja în cadrul celei de-a VIII-a ediție a Olimpiadei Liceelor, anul acesta, la inițiativa primarului Slatinei – Minel Prina – aduce o nouă probă, și anume prezentarea riscurilor cu care se confruntă un elev în liceu, cum ar fi absenteismul, drogurile, fumatul sau alcoolul. Pentru Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” această probă s-a dovedit a fi o adevărată provocare.

Astfel, a fost inițiată campania „Fii inteligent, nu fi dependent!”, ce se dorește a veni în întâmpinarea problemelor reale cu care se confruntă cadrele didactice, elevii colegiului, părinții elevilor și, foarte important, comunitatea locală. Obiectivele campaniei sunt următoarele: identificarea și conștientizarea de către grupul țintă a riscurilor pe care le presupune consumul de alcool, tutun, plante etnobotanice și a impactului negativ al acestuia asupra formării propriei personalități; formarea și consolidarea, în rândul elevilor, a stilului de viață sănătos, fără alcool, tutun și droguri; canalizarea pozitivă a curiozității elevilor prin oferirea de alternative de petrecere a timpului liber, precum și dobândirea unor abilități de a face față presiunii grupului.

Echipa de voluntari va actualiza în timp real pagina de facebook a campaniei și va evidenția activitățileliceul economic desfășurate în cadrul acesteia, al cărei grup țintă cuprinde 800 de persoane – elevi ai Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” și părinții acestora, grupuri de prieteni ai elevilor și membrii comunității locale. Totodată, cu fairplay, echipa Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” urează succes tuturor competitorilor și speră ca finalul acestei ediții a Olimpiadei Liceelor să aducă o transformare pozitivă a comportamentului elevilor și comunității din urbea noastră.

Având vedere că una dintre modalitățile de desemnare a celor patru câștigători ai probei este numărul de like-uri primite pe pagina de facebook  creată de fiecare liceu, cu numele campaniei promovate, Colegiul       Economic „Petre S. Aurelian” Slatina vă  invită să vizitați pagina  https://www.facebook.com/pages/Colegiul-Economic-Petre-S-Aurelian-Fii-inteligent-nu-fi-dependent/343236599132767?ref=hl

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments