AcasăFii Tolerant!
Array

Fii Tolerant!

Recent, Organizația Femeilor Social-Democrate Olt a organizat acțiunea „Fii tolerant!”, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, care se sărbătorește în lume la data de 16 noiembrie. Au fost prezente 170 de persoane din județul Olt, care au luat parte la discuții pe tema toleranței, în diverse domenii, de către mai multe categorii socio-profesionale.

Astfel, au luat cuvântul, abordând următoarele teme: doctor Marcu Mariana, director medical la Spitalul de Psihiatrie Cronici, Schitu Greci – „Părinte tolerant în adopție”; Rădița Piroșca, director DGASPC – „Toleranța față de grupurile vulnerabile”; doctor Ecaterina Buzău, șef Unitatea de Primiri Urgențe Slatina –„Toleranța în sănătate”; Doina Savin, director Asociația Surzilor – „Toleranța față de persoanele cu dizabilități”; Alex Paliu, expert minorități din cadrul Primăriei Caracal – „Toleranța față de minorități”; și Cristian Tița, șef serviciu Poliția Circulației Slatina – „Toleranța în trafic”.

ofsd netTotodată, o victimă a violenței domestice a vorbit despre traumele trăite și despre necesitatea toleranței în familie și cuplu.

„Marcăm această zi, deoarece vreau să ne reamintim împreună ce înseamnă toleranța. Să comunicăm într-un mod în care să nu-i rănim pe cei din jur, să-i ascultăm, chiar dacă nu împărtășim aceeași opinie. O persoană tolerantă acceptă diversitatea, nu are idei preconcepute despre ceilalți, pe baza diferențelor de religie, rasă, gen sau culoare politică.

Toleranța este o datorie morală, oamenii toleranți apreciază oamenii, independența și libertatea de alegere”, a declarat Corina Sulger, președintele OFSD Olt, cea care a prezidat evenimentul.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments