AcasăInterviuFiliala Olt a PNL va da, în 2016, primarul Municipiului Slatina!

Filiala Olt a PNL va da, în 2016, primarul Municipiului Slatina!

Ce funcție aveți, în acest moment, în cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice?

În perioada 2010-2012, am ocupat funcția de director al Direcției Politici de Personal și Rețea  Școlară, iar din anul 2013 și până în prezent ocup funcția de consilier în cadrul ministerului.

Cam generoși pesediștii cu dvs., având în vedere faptul că sunteți cunoscut, în mediile politice, ca un intelectual de dreapta. Care este secretul rămânerii dvs. în guvernul de stânga al plagiatorului Ponta?

În primul rând, când ești demis din funcția de director nu se poate vorbi de generozitate. Pe de altă parte, nu este niciun secret, în orice instituție trebuie să existe și oameni competenți și care să și muncească.  Am pretenția, cel puțin de la dvs., că nu ați uitat momentul anului 2010, când am dat concurs pe o funcție de director în cadrul Ministerului Educației Naționale, într-o guvernare a PDL-ului, ca urmare a demisiilor mele de notorietate din funcțiile de conducere din cadrul PDL-ului, și totodată din  cea de consilier județean și, nu în ultimul rând, din funcția de inspector școlar general.

marius balasa 222Experiența profesională pe care am acumulat-o în aproape 20 de ani petrecuți în sistemul de învățământ (profesor începând din anul 1996,  director timp de 5 ani al Liceului cu Program Sportiv Slatina, inspector școlar general pentru o perioadă de 2 ani la Inspectoratul Școlar Județean Olt, director timp de 3 ani în cadrul Ministerului Educației și, în ultimii 2 ani, consilier în cadrul ministerului) mi-a conferit o expertiză în domeniu care poate fi folosită cu succes de orice guvernare.

D-le Bălașa, se spune pe la colțuri că onor candidatura dvs. la Primăria Slatina e ca și bătută în cuie. Ce v-ar îndreptăți pe dvs., ca  liberal de ultimă oră, să luați locul unui liberal cu vechi state de servicii în PNL OLT?

Nu știu la ce vă referiți când spuneți că este „bătută în cuie” candidatura mea la Primăria Slatina, dar nu pot să nu recunosc că m-aș bucura ca slătinenii să mă desemneze, în urma sondajului de opinie care va fi realizat în această lună, drept candidatul PNL cu cele mai mari șanse. Ceea ce vă pot spune eu, de data aceasta nu pe la colțuri, este că „liberalul de ultimă oră” la care faceți referire, se traduce, de fapt, într-un membru al Partidului Național Liberal cu o vechime deja de doi ani.

Întrebarea dumneavoastră mă duce cu gândul la o persoană care, deși nu avea vechi „state de servicii”, cum spuneți și despre mine, a dovedit că îndeplinește standardele de calitate și competență ale unui liberal adevărat, așa cum îmi doresc și eu să dovedesc că sunt. Acesta este domnul Klaus Johannis, Președintele României. Așa cum domnia-sa a făcut cinste partidului la nivel național, așa cred că eu pot face cinste filialei Olt a PNL-ului, și ulterior tuturor slătinenilor, dacă voi ajunge primarul lor.

În ceea ce privește modul de desemnare al candidatului PNL la funcția de primar al Slatinei, vă pot spune că acesta este unul foarte transparent, în cadrul partidului fiind stabilite o serie de criterii care trebuie îndeplinite. Unul dintre aceste criterii constă în rezultatul favorabil obținut în urma unui sondaj de opinie realizat la nivelul municipiului, care va avea drept scop analiza gradului de popularitate a fiecărui candidat și cum se prezintă acesta în intenția de vot a populației. Dacă slătinenii îl vor pe Marius Bălașa candidat, vor trebui să mă susțină atât în acest  sondaj de opinie, cât și ulterior, în campania electorală din primăvara anului 2016.

Menționez totodată faptul că înscrierea mea în partid a coincis cu schimbarea conducerii PNL la nivel de județ, în toamna anului 2013, schimbare care pur și simplu a revigorat partidul prin cooptarea unor membri noi, care au mai făcut sau nu politică înainte.  Unul dintre obiectivele majore ale noii conduceri județene a partidului a fost intensificarea activităților pe teren, în mijlocul organizațiilor locale. Astfel,  pentru pregătirea alegerilor europarlamentare din mai 2014, chiar de a doua zi după înscrierea mea în PNL, am început munca de teren, având în responsabilitate partea de sud a județului, adică 55 de localități.

Imediat după terminarea alegerilor europarlamentare, a fost demarată organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, eu având în responsabilitate 12 localități din zona Municipiului Caracal.

Cu alte cuvinte, consider că mi-am început în forță activitatea în cadrul partidului prin a munci intens, alături de colegii din organizațiile locale de la nivelul județului și, fără falsă modestie, îndrăznesc să spun că am și dovedit, prin rezultatele obținute, că nu sunt un liberal oarecare, ci unul pe care partidul se poate baza! Însă în ceea ce privește debutul competiției pentru funcția de primar, Marius Bălașa va fi candidatul PNL-ului doar dacă slătinenii îl susțin, altfel… va fi altcineva.

Cum catalogați faptele reprobabile comise de Darius Vâlcov și Minel Prina, aceștia fiind, cândva, camarazii politici ai domniei voastre?

Cum cataloghez …?! … cred că am să vă  surprind cu răspunsul meu: îmi pare rău că au ajuns în această situație și am să vă explic de ce …

…pentru că, fără a avea pretenția de a fi original, așa cum spunea domnul Cosmin Gușă, îl citez pentru a nu fi considerat plagiator, „Vâlcov… dar și Prina au reprezentat noua generație de oameni politici, care speram că promite… și dacă doar 10 la sută ar fi adevărat, asta înseamnă un faliment total al noii generații politice”.  În realitate, nu este riguros exact să afirmăm că generația nouă de oameni politici a falimentat, doar pentru că un tânăr om politic sau altul a încălcat legea, fără a face referire la cei doi și asta pentru că justiția va hotărî acest lucru, dacă ei sunt vinovați și în ce măsură.

Probabil o să vă surprind în continuare, domnule Sârghie, cu o convingere pe care o am… și anume… nu cred că Vâlcov și Prina ar fi ajuns în această situație dacă nu ajungeau să se înregimenteze în rândurile PSD-ului. Mai mult decât în orice alt partid, după părerea mea, în PSD sălășluiește, la foc mocnit, izul corupției, așa cum vă place dvs., domnule Sârghie, să descrieți metaforic o stare de fapt. Iar acest lucru este demonstrat, în aceste zile, de instituțiile abilitate ale statului – DNA, parchete, instanțe etc. Știți doar, așa cum știe și opinia publică din Slatina, că drumurile mele alături de cei doi… Vâlcov și Prina, „camarazi politici” la acea vreme, s-au despărțit în ianuarie 2010, când se anunța marea și lunga guvernare PDL. Atunci eu am ales să mă despart atât de cei doi, cât și de PDL, revenind pe scena politică abia în anul 2013, când m-am înscris în PNL.

Pentru a reveni la subiectul întrebării dvs. și vis-à-vis de convingerea mea, mai sus amintită, vă mărturisesc că despărțirea mea de cei doi nu este deloc străină de imediata lor aderare la PSD și odată cu ea, de practicile acestui partid.

Putem cu toții, slătinenii, să recunoaștem proiectele bune pentru municipiu pe care le-au implementat cei doi și fiecare dintre noi într-o anumită măsură este mulțumit, însă asta nu justifică eventualele fapte reprobabile pe care aceștia le-au săvârșit, dar, repet, nu suntem noi în măsură să judecăm. Trebuie doar ca noi toți să avem încredere în justiție.

Sunteți o figură proeminentă a politicii noastre județene și mai ales un om legat de Școală și Educație… Ați administrat Educația Oltului o bună bucată de vreme… În cazul în care câștigați Primăria Slatina, care vor fi primele trei măsuri radicale pe care le veți lua, având în vedere situația catastrofală pe care au lăsat-o Vâlcov și Prina?

Domnule Sârghie, în scurt timp voi face publică platforma mea electorală, care va cuprinde posibil și măsuri radicale, așa cum le numiți dumneavoastră. Vă pot devoala în acest moment două dintre obiective, și anume:

În primul rând, proiectele mele pentru Slatina și pentru slătineni reprezintă, pe de o parte, doleanțele, nevoile locuitorilor și, pe de altă parte, ale Slatinei ca localitate; trebuie să profităm la maximum de oportunitatea de a ne situa la răscruce de drumuri între Pitești, Râmnicu-Vâlcea și Craiova.

A doua idee referitoare la măsurile pe care doresc să le implementez provine din îngrijorarea pe care o am legată de siguranța cetățeanului, având în vedere faptele inumane prezentate în media, în ultima vreme, atât la nivel național, cât și la nivel local.  În fiecare zi când deschizi un ziar sau un canal TV vezi știri legate de tâlhării, violuri, omoruri, accidente, abuzuri în familie etc.

Trebuie să gândim o strategie în acest sens și pentru mine, ca cetățean și ca tată de familie, siguranța slătinenilor, vă garantez, va deveni una dintre priorități. Și pentru a nu mă acuza că nu am răspuns la întrebare sau că m-am făcut că nu înțeleg sensul acesteia, (nu sunt construit pentru a evita răspunsuri, doar sunt de formație cadru didactic), dacă cumva prin situație catastrofală vă referiți la  contractele pe care le are în derulare Primăria Slatina cu o serie de firme, pentru diverse servicii, vă informez că nimeni nu poate afirma că, odată ajuns în funcția de primar, va anula nu știu ce contracte, fără a intra în posesia tuturor informațiilor necesare. Există, în schimb, o persoană care poate în acest moment să arate slătinenilor care este situația concretă și ce amenințări există pentru Slatina, acea persoană fiind actualul primar interimar al  Municipiului, membru PSD.

Credeți că îi va fi dat PNL-ului din Olt să aibă, după 26 de ani de la Revoluție, un primar liberal?

Puteți crede, domnule Sârghie, că avem un președinte al României, după 26 ani de la Revoluție, dat de PNL, în persoana domnului Klaus Johannis?!

Revenind la întrebarea dumneavoastră, răspunsul este unul foarte sigur… DA.  Filiala Olt a Partidului Național Liberal va da, în 2016, primarul Slatinei, iar dacă mă întrebați pe mine… eu sunt pregătit și hotărât să devin primar al Slatinei, bineînțeles cu ajutorul slătinenilor.

Șansele atât de mari ca următorul primar al Slatinei să provină din rândurile PNL sunt confirmate și de faptul că partidul a declanșat o competiție internă pentru a desemna cel mai potrivit candidat.

În timp ce PNL are cel puțin patru persoane care și-au declarat intenția de a candida, la PSD este așa o degringoladă și o lipsă de resursă umană, încât caută un candidat cu lumânarea.

În aceeași idee, nu pot să nu felicit PMP-ul pentru desemnarea deja a candidatului la primăria Slatina, în persoana domnului profesor Victor Iacobescu… Într-un spirit de fair-play, personal, îi doresc succes, domnului profesor!

 Ce mesaj aveți către locuitorii Slatinei, în general, și către cadrele didactice ale acestui oraș aflat sub ocupație pesedistă, în special?

Slatina nu este pe un drum rău, s-a dezvoltat în ultimii ani, dar ritmul dezvoltării poate fi unul mai rapid și mai sigur pentru slătineni.  Proiectele pentru Slatina trebuie să fie mai transparente, bugetul local mai bine gestionat, în interesul slătineanului.  Copiii noștri trebuie să trăiască în siguranță, fizică și spirituală, prin grija autorităților locale, sub îndrumarea părinților și a cadrelor didactice. Cadrele didactice au avut din toate timpurile o responsabilitate mare în bunul mers al unei comunități, prin urmare sfatul meu către acestea este de a se implica în viața profesională și cea a comunității cât de mult se poate.

Slătineni!… NU vă mai lăsați cumpărați, amăgiți și mințiți… cântăriți bine pe mâinile cui dați Slatina și viitorul copiilor voștri. Omul sfințește locul!

Dumitru SÂRGHIE

8 COMENTARII

 1. Eu nu cred ca dumneavoastra sunteti in masura sa il criticati pe domnul Bălaşa, din cate il cunosc eu e un om cu suflet mare si un bun leader si nu merita sa intre in jocurile voastre mizerabile. Functia de primar al orasului Slatina este cu siguranta pe maini bune, daca dumnealui va fi ales. Asa ca eu spun sa il lasam pe domnul Bălaşa sa ne dovedeasca abilitatile sale si sa incetati cu replicile injurioase la adresa acestuia, fiind complet lipsite de argumente logice si reale.

 2. Marius Balasa primar!!!dintre toti e cel mai bine organizat si inteligent.asa ca..ganditi bine inainte de a vota.nu va lasati influentati de nimeni.doar ganditi cu cap.macar atat putem face si noi pentru orasul nostru.sa nu lasam iar monstrii sa manance si sa arunce restul cetatenilor.

 3. Individu asta bate cimpii rau de tot si chiar aveam o păreree bună despre el,dar gata,mi-a arătat cum este.Auziti la el ce spune -”Nu cred că Vâlcov și Prina ar fi ajuns în această situație dacă nu ajungeau să se înregimenteze în rândurile PSD-ului”!?!?!?! Serios?!?!?…..Păi cei doi jmenari furau cu mult dinainte de a intra in PSD,musiu,dar dta ai mintea scurtă rău de tot de tot de tot de tot…….

 4. UNPR – Un Nimeni Prosteste Romania
  S-a dat in presa ordin de zi pe unitate
  Sa fie Generalul cel mai iubit ales
  Si scrie fiecare cum stie si cum poate
  Ca e minunea lumii, ca a facut, c-a dres,
  Il iau pe la talk-showuri, il mingiie pe frunte,
  Se-nfig sa-i cinte-n struna, il urca sus, pe val
  Si el intinde-un rictus spre timplele-i carunte
  Scrisnind ca interesul e unul national.
  Nu leaga doua vorbe, e doctor in izmene,
  Dar seara cind se-ntinde in patul conjugal
  Un milion de membri ii cere lui Mos Ene
  Si-abia apoi adoarme, al nostru General.
  Dar dis-de-dimineata, ca strabatut de friguri
  Porneste iar atacul lipit de telefon
  Se vede cu Iohannis, repara patru MIG-uri
  Si da trei declaratii in spiritu-i cazon.
  Ontanu il adora, il vede prim-ministru
  Sau chiar si presedinte, daca prind un culoar
  O tara de Servicii din Dunare la Nistru
  E visul pentru care ar si muri primar:
  “Cu Miki la Finante, Justitie- Nicolicea
  Si, poate, doamna Minca in fruntea Dezvoltarii
  Sa moara toti dusmanii care mai sint pe-aicea
  Daca UNPR-ul nu schimba soarta tarii!”
  Dar numai Generalul din turnul lui de veghe
  Stie sa faca planuri pe termen mediu-lung
  Si pina nu il baga vreun procuror in zeghe
  Promite ca se tine tot timpul de cuvint.
  In asta vreme tara priveste adormita
  Tac ziaristii mucles si tremur ca piftia
  Sa nu strige vreo baba cu voce oparita:
  “Bai, orbilor, Un Nimeni Prosteste Romania!”.

 5. Nesimtitul asta vorbeste de coruptie? Da cat era spaga pentru o titularizare cat a fost sef la ISJ? Sau ca sa bage titular un sportiv in echipa liceului, pana si pentru asta cerea spaga. Iar asa-numita competenta pt care a fost pus director in minister s-a rezumat la o relatie notorie cu o sefa din minister, care odata mutata inapoi in Alba de unde era, l-a lasat din mare director doar consilier pentru minoritari. S-o fi declarat minoritar marele liberal Balasa? Ca fata are…

 6. Gigi, esti prost informat. Balasa, cand a fost pus sa linga pantofii, a plecat…cu scandal

 7. Emil Albota va fi primarul Slatinei, nu pacaliciul asta, care-i lustruia pantofii lui Vâlcov.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments