AcasăActualitateFilmul „Regele Mihai – Drumul către Casă” – la Teatrul Național Caracal

Filmul „Regele Mihai – Drumul către Casă” – la Teatrul Național Caracal

Turneul Național de Educație Istorică este o inițiativă a studiourilor Chainsaw Film Productions și se află deja în al doilea an de acțiune. Publicul țintă al acestui turneu sunt îndeosebi tinerii – care, astfel, pot afla lucruri inedite despre regalitate – dar și pasionații de istorie care își pot îmbogăți cunoștințele despre exilul Regelui Mihai.

După ce în 2019 a fost promovat filmul documentar „Maria, Inima României”, din 2022, în portofoliu, a fost inclusă o nouă producție, „Regele Mihai – Drumul către Casă”.

Acesta din urmă, un adevărat film-document, a fost prezentat la în special în centre universitare și reședințe de județ (inclusiv la Craiova, în luna noiembrie). Este rândul Municipiului Caracal să fie gazda acestui adevărat eveniment, prezentarea urmând să aibă loc în sala Teatrului Național, joi, 15 decembrie 2022, cu începere de la ora 18.00.

Proiecția filmului va fi urmată de discuții libere în care d-l Dan Drăghicescu, co-producător al filmului, care va împărtăși din experiența sa și va răspunde întrebărilor celor din sală.

Extrase din mesajul producătorului asociat Dan Drăghicescu:

«Filmul este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin.

Timp de cincizeci de ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Războiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Frustrat și singur, a urmărit din exil cum Nicolae Ceaușescu distrugea țara pe care o iubea – și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă la poporul său.

În filmul documentar găsim și un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, la care se adaugă analize ale istoricilor precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați. „Regele Mihai – Drumul către casă” ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.»

„Regele Mihai – Drumul către casă” face parte din Turneul National de Educație Istorică  2022-2023 inițiat de John Florescu – producător executiv împreuna cu Dan Drăghicescu – producător asociat și se desfășoară cu suportul History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama, Nuclearelectrica. Filmul este o producție independentă Chainsaw Film Productions 2022.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments