AcasăActualitateFlorin Barbu: „Atragem fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea satului românesc și a...

Florin Barbu: „Atragem fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea satului românesc și a agriculturii!”

Florin-Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, anunță faptul că durata de execuție a contractelor cu finanțare din PNDR 2014-2020, va fi prelungită până în 2025, ceea ce va duce la atragerea mai multor fonduri, pentru fermierii români.

„Am semnat, astăzi, ordinul de prelungire, cu doi ani, a perioadei de implementare a proiectelor derulate prin PNDR 2014-2020, în baza legislației europene. Atragem fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea satului românesc și a agriculturii.

În acest moment, sunt în derulare 3269 de proiecte, în diferite stadii de execuție, pentru care AFIR asigură finanțarea, din PNDR 2014-2020, iar prin prelungirea duratei de execuție, numărul de investiții realizate, dar și gradul de absorbție a fondurilor alocate vor crește.

Am avut și o întâlnire cu beneficiarii investițiilor, atât pentru a-i informa, dar și pentru a afla ce probleme întâmpină, în implementarea acestor proiecte importante, pentru dezvoltarea zonei rurale și a agriculturii românești.

Așa cum am spus, fondurile europene sunt vitale pentru fermierii români și nu vom pierde niciun euro, care poate contribui la modernizarea fermelor și dezvoltarea satului românesc!”, a declarat Florin-Ionuț Barbu.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments