AcasăPoliticaFlorin Cîrstea – cel mai eficient și mai pragmatic userist al județului...

Florin Cîrstea – cel mai eficient și mai pragmatic userist al județului Olt demisionează din partidul lui Drulă!

După cum au teoretizat unii dintre părinții filosofiei universale (Herbert Spencer și Auguste Comte), factorii determinanți ai progresului lumii sunt, într-o ordine succesivă, sensibilitatea (lumea sentimentelor) și inteligența (lumea ideilor). Orice curent reformator (social, cultural, politic, economic etc.) are nevoie de o pornire afectivă, pentru a-l pune în mișcare, dar numai inteligența, experiența și caracterul celor care vor, cu adevărat, progresul comunităților lor (leagănelor lor de respirație, cum ar spune Herta Müller) pot da direcția și consistența cerute de majoritatea populară, care dorește, în mod imperativ, schimbarea de paradigmă…

Dacă vorbim, din punct de vedere strict politic, din nefericire pentru așa-zisul partid reformist Uniunea Salvați România din județul creatorului absurdului mondial, Eugen Ionescu, a stagnat, la nivelul doctrinar al lozincilor înflăcărate de sorginte socialist-internaționaliste, anchilozat fiind în niște precepte utopice și asta, din cauza lipsei de inteligență, experiență și pragmatism a ideologilor acestei formațiuni, pe cât de lozincarzi,  pe atât de ineficienți.

La Olt, USR ar fi fost o cacialma deplină, dacă n-ar fi existat un personaj pozitiv, anume dl Florin Cîrstea, cel care a dat valoare ideilor cu care a plecat la drum această construcție politică, el reușind, prin acțiunile sale politice, filantropice, sociale, prin rezultatele obținute, cu ocazia candidaturii sale la funcția de primar al comunei Brebeni, precum și prin coerența mediatizării acestora,  să ridice partidul de la „unu’ și ceva la sută” (vorba unui clasic în viață), la 7%, fapt care adeverește zicala că personalitățile pot schimba mersul și scorul unui partid, și nu neapărat „gloatele” sau „cirezile democratice”, cum ar zice Petre Țuțea.

Cu toate aceste rezultate pozitive și în ciuda prestației sale remarcabile de consilier USR al Primăriei Brebeni, dl Florin Cîrstea și-a prezentat demisia din calitatea de membru al Biroului Județean USR Olt și a părăsit, pentru totdeauna, acest partid utopic.

Exclusiv, pentru Ziarul „Linia Întâi”, fostul Comandant de poliție rutieră, d-l Florin Cîrstea declară că pleacă din USR, „cu fruntea sus”, nefiindu-i jenă de faptele sale, nici în fața celor care l-au ales și care-l susțin, în continuare, pentru profesionalismul și caracterul său moral, dar nici înaintea celor care vor conduce, în continuare, acest partid, atât la nivel județean, cât și central. De altfel, dl Florin Cîrstea ne promite exclusivitate și în ceea ce privește viitorul său parcurs politic, care, desigur, va fi unul de bun augur!

Stați aproape… Linia Întâi vă va informa întocmai și la fix!

Succes, d-le Comandant!

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

 1. Frumoase aprecieri teoretice despre fostul ,,comandant al Politiei Rutiere Olt,,
  Sunt sigur ca acestea sunt spuse (scrise) mai mult din prietenie si nu din fapte reale care ar putea demonstra atasamentul dlui ,,fost militian,, Carstea la valorile politice (chiar ale USR), pregatirea profesionala cat si ,,rezultatele,, politice nerecomandandu-l ca pe un viitor politican de marca.
  Faptul ca ,,fuge de colo-colo-,, doar-doar de a fi bagat in seama si nu un profesionalism afisat in domeniul politic, cel putin, (mai ales ca este pensionar,,de lux,,), duce la o singura concluzie : cand ai timp si bani de cheltuit aiurea, ,, te faci (bagi in seama) politician!!
  Dar cu sanatatea cum stai , dle ,,comandant,, Cirstea?

  Rezultatele la Primaria din Brebeni, judetul Olt, Alegeri locale 2020 :
  Marian Ivan (PSD) 728 voturi ;
  Florea Cirstea (USR-PLUS) 615 voturi;
  Maria Andronie (PNL) 292 voturi ;
  Petre Florea (Pro Romania) 268 voturi;
  Marius-Victorel Pitur (PMP) 92 voturi;
  Doru Mitrache (Independent) 19 voturi ;

  Daca la nivelul comunei de unde se trage dl. Cirstea a primit girul de la ,,doar,, 615 cetateni, mai putem vorbi despre,,zestre,, de la cetatenii din judetul Olt, in perspectiva? In nici un caz

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular