AcasăActualitateFlorin Cîrstea, confirmat oficial candidat PSD la Primăria Brebeni!

Florin Cîrstea, confirmat oficial candidat PSD la Primăria Brebeni!

Recent, Partidul Social Democrat din Olt a statuat candidatura lui Florin Cîrstea, la primăria comunei Brebeni, știre care a fost dată publicității de însuși președintele partidului dl. Marius Oprescu, care a spus, printre altele: „Florin Cîrstea este candidatul nostru pentru Primăria Brebeni. Născut și crescut în Brebeni, de profesie jurist și om al legii, Florin Cârstea aduce cu el nu doar experiență, ci și o viziune clară și abilități profesionale necesare pentru a continua drumul dezvoltării. Am ales să îl susținem, având în vedere potențialul său de a transforma comuna Brebeni într-o localitate modernă, cu oportunități reale pentru locuitori”.

Dar ce a făcut, în ultimii cinci ani, Florin Cîrstea?

În ultimii cinci ani, sub deviza „Mereu aproape de locuitorii comunei Brebeni”, Florin Cîrstea a fost prezent în viața socială a localității, cât și în viața particulară a celor care i-au solicitat sprijinul. Florin Cîrstea a ajutat persoane care au avut nevoie, fie cu probleme de sănătate, la înmormântări, diverse probleme de zi cu zi ale oamenilor, precum: transport la spital, transport la magazinele mari, pentru a-și face cumpărăturile, precum și multe alte gesturi de întrajutorare a consătenilor săi cu diferite nevoințe sociale…

Florin Cîrstea a adus în comună o salvare de la ISU, care a fost transformată în car mortuar, aceasta fiind utilizată, venind în sprijinul persoanelor defavorizate… De multe ori, în lipsă de șofer, Florin Cîrstea a condus…

În decurs de cinci ani, Florin Cîrstea a renovat cinci cișmele de pe raza localității, cu bani proprii. „Pentru mine, cișmeaua de la CAP a devenit o prioritate! Aici vin oameni să ia apă din foarte multe localități ale județului, care tranzitează DJ 546, inclusiv oameni din Municipiul Slatina. Vreau să fac aici un punct de atracție, să așez pe «hartă» comuna Brebeni și toată lumea să vorbească de această cișmea! Am igienizat și împrejmuit spațiul de siguranță al bazinelor de la această cișmea!”, a declarat Florin Cîrstea, pentru „Linia Întâî”.

Florin Cîrstea este omniprezent în comună, alături de o echipă de tineri, care-l sprijină necondiționat. Salubrizarea localității este, de asemenea, o prioritate pentru domnia sa, tinerii din Brebeni acordându-i sprijinul necesar. Lucru ce ar trebui făcut de către beneficiarii Legii 416, dar, din păcate, nu sunt puși la treabă de către administrația locală.

În calitate de consilier local, Florin Cîrstea a depus mai multe proiecte de hotărâri. Unul a fost aprobat. Este vorba despre „Siguranța cetățenilor în comuna Brebeni”. În urma acestui proiect, timp de șase luni, a funcționat pe raza localității Brebeni un post fix de jandarmi, în timpul când se furau foarte multe catalizatoare de la mașini. La acest lucru se adaugă iluminatul public inteligent și montarea de camere video, în comuna sa natală.

„Un alt proiect pe care l-am depus se referă la sprijinirea financiară a noilor născuți, cu condiția ca unul dintre părinți să aibă domiciliul pe raza comunei Brebeni. Era vorba de două mii lei! Nu e o sumă foarte mare pentru primărie, având în vedere că se nasc aproximativ de 10 copii pe an. Proiectul a fost refuzat de către consilierii primarului, care au votat împotrivă”, ne spune, cu amărăciune, Florin Cîrstea.

A montat la lămpi solare, atât la Biserica din Brebeni-Români, cât și la Biserica din Brebeni-Sârbi. A pus băncuțe la Biserica din Brebeni-Sârbi, a amenajat alei pentru bătrânii care merg la Biserică, în fiecare săptămână. Prin acțiunile sale, desfășurate pe raza localității Brebeni, alături de grupul de tineri care-l sprijină, Florin Cîrstea trezește din amorțire spiritul civic al cetățenilor și, totodată, vrea să sensibilizeze autoritățile locale care, „efectiv, dorm”.

Florin Cîrstea este categoric: „Eu le-aș interzice, prin lege, primarilor în funcție să întreprindă acțiuni de campanie electorală, la sfârșitul mandatului, pe banii poporului. Campania unui primar trebuie făcută în decursul celor patru ani de mandat! I-aș interzice primarului în cauză să meargă din poartă-n poartă și să spună, din patru în patru ani, aceleași povești, aceleași minciuni!”

Fiu al satului, Florin Cîrstea a muncit în localitatea Brebeni, în agricultură, aplicând proiecte pe fonduri europene cu Casa Verde și proiecte pe AFIR. A muncit aproximativ 70 de ha de teren… Cu toate că deține o frumoasă locuință, în zona Rucăr-Bran, soția sa fiind din acea zonă, a ales să locuiască în comuna Brebeni, fiind foarte atașat de consătenii lui și de comunitate… În timpul liber se delectează confecționând rame pentru stupi și având grijă de 30-40 de stupi, pe care îi are în Brebeni, o zonă meliferă…

Vom continua să vă prezentăm și proiecte de anvergură, legate de infrastructură, proiecte de dezvoltare a localității, pe care Florin Cîrstea  le are în vedere, în calitatea sa de viitor primar al comunei Brebeni. „Viața la țară, trebuie sa fie atractivă pentru tinerii din localitate, prin crearea unor condiții decente asemănătoare celor din mediul urban! De asemenea, mă voi  preocupa inclusiv de Ansamblul Folcloric Brebenasii. Deja, am sponsorizat achiziția unui număr de 15 brâuri pentru băieții din ansamblu! În altă ordine de idei, prin implicarea mea, 100 de persoane au beneficiat de ecografii gratuite, efectuate chiar în comună, fără deplasarea consătenilor în alta localitate”, a conchis Florin Cîrstea.

Dragoș Sîrghie

2 COMENTARII

 1. Florin Cirstea a reprezentat comuna Brebeni in Consiliul Judetean Olt timp de patru ani.
  Florin Cirstea este un candidat remarcabil pentru Primaria Brebeni, avand in vedere experienta sa profesionala si viziunea clara pe care o are pentru dezvoltarea localitatii. In ultimii cinci ani, a demonstrat ca este mereu aproape de locuitorii comunei si ca sprijina neconditionat comunitatea sa. A ajutat persoanele in nevoie, a adus imbunatatiri in infrastructura si a depus proiecte importante pentru siguranta si bunastarea cetatenilor.

 2. Felicitari si mult suces, finule!
  In mod cert si sigur, vei deveni noul primar (la cat mai multe mandate!) al comunei Brebeni.
  Te voi ajuta neconditionat dat fiind ca cetatenii comunei Brebeni, in randul carora te-ai nascut, ai crescut, te-ai maturizat si…te-ai pensionat, au nevoie de un OM care sa-i iubeasca, sa-i ajute si sa-i inteleaga!
  Ceteni ai comunei Brebeni!
  Este omul potrivit la locul (primarie) potrivit! Cel mai potrivit!
  Nu cred ca (mai) aveti dubii sau retineri in privinta celui care merita , din plin, acest ,,fotoliu,, de edil al comunei Brebeni!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular