AcasăActualitateFlorin Tiutiu, primarul comunei Nicolae Titulescu, și-a premiat învingătorii! IRIS Nicolae Titulescu...

Florin Tiutiu, primarul comunei Nicolae Titulescu, și-a premiat învingătorii! IRIS Nicolae Titulescu – câștigătoarea  Cupei României 2023, la nivel județean!

Sâmbătă, 10 iunie, a avut loc ultima etapă din campionatul Ligii a IV-a! Pe teren propriu, IRIS Nicolae Titulescu a învins ACS Viitorul Coteana, cu scorul de 2-0.

Cu acest prilej, înaintea jocului, Florin Tiutiu – primarul comunei Nicolae Titulescu – i-a premiat pe învingătorii Cupei României, la nivelul județului Olt, în cadrul unei manifestări deosebite!

IRIS Nicolae Titulescu a învins în finala Cupei, în ciuda tuturor calculelor hârtiei, pe Oltul Curtișoara, cu scorul de 2-1!

Pentru jocul de azi, ambele echipe nu mai aveam nicio miză, având în vedere locurile ocupate în clasament. Totuși, a fost un meci foarte disputat, Viitorul Coteana jucându-și șansa, până la ultimul fluier al „centralului” Mateo Calotescu, cel care a condus partida, într-un mod exemplar, alături de ei doi tușieri!

Au ținut să fie aproape de Florin Tiutiu, vrednicul primar al comunei Nicolae Titulescu, Nicolae Stan – primarul comunei Colonești, Dan Dobre – primarul comunei Ghimpețeni, Ion Sorin Toma – primarul comunei Movileni, Constantin Ciobanu – președintele GAL Vedea-Găvanu-Burdea, cel care a adus plus-valoare comunelor din asociație.

Este cea mai mare performanță avută de o echipă de fotbal din această comună, din toate timpurile.

Florin Tiutiu i-a premiat pe jucătorii conduși de antrenorul Valentin Olteanu, ridicând trofeul alături de campioni, și acordându-le fiecăruia câte un premiu financiar! În continuare, Florin Tiutiu a ținut un discurs, cu emoție în glas, amintindu-i pe cei care au pus bazele mișcării sportive, trecuți în neființă, în comuna Nicolae Titulescu, comuna care poartă numele marelui om de stat Nicolae Titulescu, fost președinte al Ligii Națiunilor!

„Bună ziua, dragi prieteni ai fotbalului, susținători ai clubului ACS IRIS Titulescu, dragi invitați, dragi locuitori ai comunei Nicolae Titulescu. Astăzi, în această zi frumoasă de iunie, comuna noastră este în straie de sărbătoare, datorită performanței avute pe plan sportiv, unde echipa noastră a câștigat, pe data de 7 iunie 2023, cel mai mare premiu, din istoria comunei noastre, la nivelul județului Olt, și anume Cupa României, la fotbal. Este cea mai mare performanță avută de o echipă de fotbal din această comună, din toate timpurile.

Acest lucru s-a întâmplat datorită spiritului de învingător pe care-l au iubitorii fotbalului din comuna Nicolae Titulescu, lăsat moștenire de cei de dinainte! Cred că ei ar fi fost mândri și bucuroși la fel de mult ca noi, dacă nu ar fi trecut în neființă.

Cu permisiunea dumneavoastră, o să dau citire numele la o mare parte dintre jucători, care ne-au lăsat acest spirit, această pasiune pentru fotbal și azi ne privesc din ceruri. Dumnezeu să-i ierte, să-i odihnească în pace și să ne vegheze, în continuare, de acolo de unde sunt. Și, dacă cumva nu voi aminti pe cineva important care a jucat fotbal, să fiu iertat. Dacă ne-am adus aminte de cei dinaintea noastră și care, azi, nu mai sunt, să vorbim și despre prezent, despre cum a luat ființă această echipă, acest club de fotbal – ACS IRIS Titulescu, care are o istorie recentă.

După ce am finalizat acest stadion minunat, era nevoie să înființăm o echipă de fotbal, pe măsura stadionului. La momentul acela, trebuia să ne gândim la numele și sigla clubului. Eu, cu o echipă mică de colaboratori, și aici mă refer la domnul Constantin Ciobanu, Valentin Olteanu, Dorel Rădulica și Florea Stîngă, am propus mai multe variante: Stegarii Titulescu, Recolta Titulescu, Tigrii Titulescu și IRIS Titulescu, nume care mai fusese anterior, am stabilit să rămână IRIS Titulescu. Pentru că IRIS Titulescu a fost înființată de mine și este prima echipă la care a fost legitimat Nicușor Bancu, căpitan la Universitatea Craiova și jucător la Naționala României. Un mare merit în alegea numelui l-a avut domnul Ciobanu și se pare că a avut dreptate. Este un nume care ne poartă noroc. Astfel, am format această echipă frumoasă, o echipă de lei (leii de pe siglă), împreună cu niște jucători dedicați, pitbuli, cum îmi place mie să le spun.

Iată că am obținut această performanță. Am câștigat Cupa României, la nivelul județului Olt. Vreau să citesc numele acestor „eroi”, care au câștigat cupa, în aceste vremuri, în care o echipă de fotbal este din ce în ce mai greu de susținut: Ovidiu Comănescu (căpitan), Alexandru Forcășanu (portar) – desemnat jucătorul finalei, Marian Burcea, Ionuț Belu, Cosmin Pandelică, Mădălin Coman, Alin Burcea, Cosmin Baboi, Paul Mușa, Marin Bălan, Liviu Șerban, Adrian Micu, Marian Tuica, Cosmin Iancu, Gabi Baboi, Marin Bădoi, Adi Dumitru, Laurențiu Vâlcică.

Așa cum am spus, mai devreme, trebuie să le pomenim numele și celor are au susținut mișcarea sportivă, de-a lungul deceniilor, în comuna noastră, începând de la Gloria Titulești, și care astăzi au luat calea stelelor: Marin Rădulica (Ursică – primul căpitan), Dumitru Morariu (portar), Ion Bobaru – profesor de sport, mare sportiv și pasionat al fotbalului, Emanuel Enache, Florea Dumitru, Aurică Stîngă, Constantin Fărcășanu, Marin Rădulica (Pina), Paul Buciu, Ilie Olteanu, Constantin Olteanu (Titică), Săndel Crăciun (colegul și prietenul meu, începând cu clasa I), Ilie Ivan, Alexandru Marcu, Cornel Fărcășanu, Vali Georgescu.

Trebuie să vorbim astăzi și despre suporterii devotați: Ion Chiriță, Vasile Ștefan, Ion Tecuceanu, Vasile Drăgușin (gornist, zis Carabulea), Ilie Bălășanu, care a decedat, de curând, care mergea peste tot cu echipa, trăind cu noi plăcerea fotbalului.”

A consemnat Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular