AcasăActualitateFormarea cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din județul Olt

Formarea cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din județul Olt

În prima jumătate a lunii februarie a acestui an, Casa Corpului Didactic Olt a organizat, în județul Olt, programe de formare continuă diversificate, venind în întâmpinarea nevoilor de perfecționare ale cadrelor didactice. Astfel, a avut loc cursul „Tehnici de predare-învățare inter-transdisciplinare”, cu o durată de 24 ore, în unitățile școlare cu care s-au încheiat protocoale de colaborare: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 din Slatina și Școala Gimnazială Drăghiceni, iar în perioada 21 și 28 februarie, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal a avut loc o nouă rundă de formare a acestui curs.

victor tita ccdLa Școala Gimnazială Bircii, Liceul Tehnologic Balș și Grădinița cu Program Prelungit Scornicești s-a desfășurat cursul „Intervenția psihopedagogică”, având ca scop integrarea copilului cu cerințe educative speciale în învățământul de masă. Pe o durată de 24 ore, cursul s-a adresat atât cadrelor didactice din învățământul special, cât și celor din învățământul de masă: educatori, învățători, profesori de gimnaziu și liceu. Vor urma alte două grupe la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 și Grădinița cu Program Prelungit Scornicești.

Cursul de educație parentală „Educați așa!” se va desfășura, în întreg județul Olt, în lunile februarie și martie, pe patru grupe, în zona Corabia, o grupă la Caracal, o grupă la Balș și o grupă la Slatina.

Au mai fost organizate cursurile: „Profesorii metodiști și inspecția școlară” – la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Caracal; „Acreditarea, gestionarea și impactul programelor de formare continuă” – la Școala Gimnazială Deveselu; „Înregistrările în revisal, în contextul noilor reglementări” organizat la sediul CCD Olt.

De asemenea, CCD Olt, în parteneriat cu IȘJ Olt, organizează, în perioada februarie-iunie 2015, cursuri de formare continuă privind prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii. Sub denumirea „Educația este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cursul de adresează a 150 de cadre didactice din învățământul preuniversitar din județul Olt.

„Toate aceste programe de formare, cuprinse în Oferta de formare a Casei Corpului Didactic Olt pentru anul școlar în curs,  demonstrează că instituția noastră este promotor activ al activităților de formare la nivel județean și regional. Casa Corpului Didactic Olt urmărește formarea continuă a cadrelor  didactice și a personalului didactic auxiliar din județul Olt și își asumă rolul de centru de resurse și asistență educațională și managerială pentru cadrele didactice și didactice  auxiliare din județ”, a declarat lect. univ. dr.  Victor Tița, director CCD Olt.

Ionuț DUMITRESCU


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments