AcasăActualitateFostul deținut politic Constantin Soare – noul vicepreședinte al AFDPR Olt

Fostul deținut politic Constantin Soare – noul vicepreședinte al AFDPR Olt

În data de 5 septembrie a.c., la Fundația pentru Tineret Olt din Slatina, a avut loc Adunarea generală a Asociației Foștilor Deținuți Politici (AFDPR), filiala Olt. Președintele filialei Olt, dr. Eustațiu Chițimia, a condus această manifestare, în cadrul căreia au fost mandatați membrii cu drept de vot la nivel național, pentru alegerea președintelui pe țară. Congresul Național al AFDPR va avea loc la Mamaia, în perioada 20-23 septembrie 2022.

De asemenea, la această Adunare Generală, a fost ales un nou vicepreședinte al AFDPR Olt, în persoana fostului deținut politic și revoluționar Constantin Soare, cel care a aprins flacăra Revoltei de la Motru din 1981 și care a suferit, ulterior, supliciul închisorilor comuniste. A executat 6,4 ani de detenție, trecând prin închisorile de la Aiud, Rahova, Baia Mare, Calea Rahovei 137 București, acolo unde se afla sediul odioasei Securități comuniste. Constantin Soare este, de asemenea, autorul a două cărți „Am fost dușman al poporului” și „Mă îndemnă morții să rostesc adevărul”!

În continuare, au fost aleși și trei secretari ai organizației. Este vorba despre d-l ing. Dicu Ion, d-l ing. Dănuț Marian Andronache (zona Caracal) și d-l Cristi Bădescu, care are și funcția de contabil al asociației.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments