AcasăActualitateFundația Mișcarea Populară prinde contur

Fundația Mișcarea Populară prinde contur

Vineri, 12 aprilie a.c., la unul dintre sediile Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București, prof. univ. Marian Preda – președintele Fundației Mișcarea Populară, alături de Cristian Hrițuc și de avocatul Elenina Nicuț (doi dintre cei 10 membri fondatori), a convocat o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai societății civile din București, dar și din alte județe ale României. Majoritatea celor prezenți a fost alcătuită din oameni de presă, specialiști în comunicare, scriitori, foști consilieri, mai vechi ori mai noi, combatanți anticomuniști, care au aderat on-line la această organizație.

Din partea d-lui Marian Vasile, primarul comunei Studina, desemnat să constituie la Olt filiala Mișcării marian vasilePopulare, suntem acreditați să transmitem următorul mesaj al președintelui Marian Preda.

Vrem să schimbăm structura oamenilor care vorbesc în spațiul public!

“Deocamdată suntem în plin proces de organizare, în primele etape. Toate mesajele noastre publice sunt corecte și oneste. Chiar vrem să schimbăm ceva, să pornim de la  societatea civilă. Majoritatea dintre noi facem parte din societatea civilă și cei câțiva colegi, care au avut legătură politică, sunt aici lângă noi, pentru că au aceleași gânduri cu noi, vor să schimbe ceva. După cum ați văzut, nu sunt persoane compromise, ci sunt  persoane care și-au făcut treaba bine și au venit lângă noi cu experiență și cu un bagaj solid de cunoștințe.

marian predaVrem să schimbăm structura oamenilor care vorbesc în spațiul public despre problemele României și să derulăm un proiect pentru România.

Următorul pas este acela de a face publice principiile noastre și o structură a programului, care va fi pusă pe site și va sta în consultare publică o săptămână. Și în această săptămână vom solicita tuturor celor care sunt interesați de fundație să ne trimită opinii, ca să completăm programul, așa cum este normal, cu sugestiile a cât mai mulți oameni care sunt alături de noi. După care vom lansa o procedură de constituire a filialelor din județe, cu criterii clare pentru membri grupurilor de inițiativă din filiale și cu anumite reguli generale. Intenția noastră este să avem grijă ca începutul în fiecare județ să fie unul corect, cu oameni care să nu fie pătați, cu oameni care să genereze încredere și nu antipatii în comunitățile lor. După care, bineînțeles, că-i vom lăsa să se organizeze singuri, sprijinindu-i, cum putem, de la București, dar nu cu ordine pe care ei doar să le execute.

Fundația Mișcarea Populară va rămâne ca fundație. Și, la un moment dat, după consultări cu toți membrii, vom lua o decizie în privința constituirii unui vehicul politic. Poate un partid, poate o uniune de formațiuni politice, în care cei care vor dori, la nivel local și național, vor putea să participe. Ca idee, cine n-o să dorească să meargă mai  departe, într-o structură politică, nu va fi obligat s-o facă. Nici noi nu am decis cum ne vom implica la nivel politic, dar, cu siguranță, fundația va merge mai departe, pentru a  sprijini presiunea publică dinspre societatea civilă asupra clasei politice.

Nu vrem să vorbim prea mult acum despre momentul în care implicarea politică va fi evidentă. Este clar că avem și obiective politice, pentru că vrem să schimbăm structura clasei politice, a decidenților și practicile pe care până acum le-a utilizat în guvernarea României.”

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments