AcasăEditorialFuneriu – un Vanghelie cu convingeri definitive

Funeriu – un Vanghelie cu convingeri definitive

Inaugurarea sediului PMP Olt a înregistrat două momente: unul pozitiv și de mare însemnătate pentru renașterea Opoziției din Olt, avându-l la pupitru pe Marian Vasile, președinte interimar al unui partid scos din jobenul lui Traian Băsescu, și alt moment secundar, de prost gust, provocat de Daniel Funeriu. Fost PLD, fost PDL, fost ministru al Educației, în prezent – ministrul nostru de genul neutru, Daniel Funeriu  face parte din conducerea centrală a acestei formațiuni, nenăscute încă, din punct de vedere juridic.

De precizat faptul că primarul comunei Studina, d-l Marian Vasile și prietenii săi au făcut ceea ce trebuia în privința lansării cu succes a Mișcării Populare, pe plaiurile noastre absolut roșii. Pe contrasens și într-o frenezie socialistă, lipsită de măsură și bun-simț, Daniel Funeriu ne-a înșirat aceleași minciunele și gogomănii portocalii, cu care PDL adormea masele în trecutul nostru recent, manifestându-se destul de isteric și nepoliticos cu unii reprezentanți ai presei locale, care veniseră cu bună-credință la o așa „cinstită” adunare.

vanghelie si funeriuAbsolut paralel cu ceea ce se întâmplă în acest județ, Funeriu gândește în mod simplist și comunist, ceva de genul: dacă ziariștii din Olt nu sunt cu noi, atunci sunt împotriva noastră! I-am grăit d-lui Funeriu (cu oarece umilință în exprimare și nu prin urlete, așa cum a mâzgălit acest fariseu pe Facebook), că, în sală, sunt mulți ziariști care au scris, cu aceeași măsură, și despre hoțiile celor de la PSD, dar și despre golăniile și furăciunile puse pe seama unor indivizi din PDL, dintre care foarte mulți s-au refugiat în PSD, ca să scape de rigorile legii.

I-am mai spus fostului ministru al Educației portocalii că am imortalizat în ziarele noastre modul în care a vanghelizat el limba română, dar și cum a repetat, ca un elev care-și pierduse fițuica, niște vorbe fără noimă, pe care i le sufla, în văzul României întregi, un secretar de stat. De genul feminin, de data asta…

Și i-am amintit d-lui Funeriu că presa din Olt, care-i închina imne pe vremea când el era „Supraomul lui Nietzsche”, s-a înrolat, cu arme și bagaje și cu finanțatorii ei de aparatcik, cu cățel și purcel, în armata roșie a PSD… La această conferință, alături de mine, au fost și alți camarazi din presa indigenă, spunându-i lui Funeriu că a luat-o razna…

N-a fost însă chip ca acest Vanghelie de „dreapta” să ne dea ascultare, cu fairplay, așa cum l-am ascultat noi pe el , spunându-ne cu emfază câte diplome are, cât și ce a făcut pentru Educația din România și cât de nerecunoscători vom fi noi ziariștii din Olt, din cauza faptului că nu vom scrie despre banii de navetă pe care Guvernul Ponta nu i-a dat școlilor din Olt. Asta a fost singura idee a lui Funeriu, un fel de secret al lui Polichinelle, care fusese fumat demult în presa locală.

Populist, primitiv atât ca politician, cât și în exprimare, însă arogant și diversionist, Funeriu a continuat să ne insulte pe Facebook, spunând românilor că ziariștii din Olt sunt săraci, umili și amărâți… deși, imediat s-a contrazis, perorând că știe el cine ne plătește și în serviciul cui suntem. Poate că suntem săraci și amărâți și n-avem bani ca să ne însușim arta manipulării, precum și-a însușit-o acest baron portocaliu, însă la fel de umili, așa cum a fost el față de Băsescu și Elena Udrea, n-am fost și nu vom fi niciodată. Am avut și avem curaj încă să spunem opiniei publice că, atât pedeliștii lui Băsescu, cât și socialiștii lui Iliescu au lăsat în urma lor o istorie dezonorată, cu iluziile românilor pe sfârșite. Și cei de ieri, și cei de azi au avut și au tentația ucigașă a devalizării acestei țări, caracterizați fiind de lăcomie, aroganță, lipsă de scrupule… Atribute care, pe pedeliști, i-a scos din istorie, așa cum îi vor scoate și pe cei de la USL.

Îmi place, în continuare, ideea de Mișcare Populară, chiar dacă nu ascult, „Singur și trist”, de Marian Vasile, ci „Bolero”, de Maurice Ravel ori „Anotimpurile” lui Vivaldi (De gustibus non disputandum), însă niciodată nu-mi voi dori ca PMP Olt să aibă „virtuțile” lui Funeriu, acest Vanghelie cu convingeri definitive…

Am pus umărul la constituirea Mișcării Populare din Olt, alături de alți ziariști, însă am sperat și sper în continuare că aici vor veni oameni înțelepți în gândire și echilibrați în convingeri. Care nu mai au nicio legătură cu genul acesta de funieri, ce au siluit limba română și au făcut în așa fel ca România să curgă doar în buzunarele lor. Fie că au fost și sunt pesediști, umaniști, liberali, conservatori, pelediști, pedeliști, ipocrit-monarhiști ori populiști în… continuă mișcare.

Dumitru Sârghie


10 COMENTARII

 1. Domnule Nuprea,atuci cand l-am intrebat pe di doctor daca are un dosar penal,el mi-a raspuns ca nici vorba de asa ceva.Intr-adevar,un dosar penal poate sa aiba ,oricine,stim ca intr-un stat de drept functioneaza prezumtia de nevinovatie…Insa di dr a preferat sa ma minta.Daca imi spunea adevarul,eu nici nu dadeam publicitatii aceasta stire…Dar,vorba ceea,minciuna are piciare scurte

  • Anuntul din numarul 569 nu mirosea a santaj? De ce l-ati sters din arhiva liniei?Vedeti vreo similitudine cu santajul facut de Alexandrescu si Camelia la trustul Intact.Se pare domnule Sarghie ca esti facut din acelasi aluat ,dar nu prea esti la mare pret.

   • La trimiterea respectiva ,s-au adaugat informatii noi,cand cei din redactie au primit documentul de la Parchet…Acum poti comenta cat vrei.Esti liber,dar nu amesteca lucrurile…Stiu ce vrei sa spui despre cazul Oprescu…Ideea mea e alta:ca cei doi se razboiesc politic,dar niciunul nu pare a fi curat…ADICA,HOTUL STRIGA …HOTII!

    • Si mai eceva care iti scapa:dr,Lesnic tocmai la TRUSTUL iNTACT a apelat ,fiindca-dupa ce a trecut pe la toate partidele,s- oprit la partidul Motanului Felix…Si trustul intact a dat verdictul inainte ca Oprescu sa fie judecat.Pana la urma fiecare cu dosarele lui…

   • Stai prost cu mirosul….iar Lesnic chiar miroase a mort,fiindca e dr de morti

 2. Si ce-i cu asta ?! atata timp cat nu este condamnat nici macar de o prima instanta ce relevanta are cu exceptia intentiei de a manipula?! Bag seama ca tii cu URSUL Mitica!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments