AcasăActualitateGala Laureaților! Primăria Slatina a premiat elevii și profesorii merituoși, precum și...

Gala Laureaților! Primăria Slatina a premiat elevii și profesorii merituoși, precum și 100 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie!

Primăria Municipiului Slatina și Consiliul Local Slatina organizează, în perioada 20-24 ianuarie, cea de-a opta ediție a Galei Laureaților, pentru a marca împlinirea a 656 de ani de la prima atestare documentară. Evenimentul este structurat pe trei categorii: Campioni, Superlative și Seniori, în cadrul cărora vor fi decernate premii și distincții, elevilor, sportivilor, profesorilor și antrenorilor, care au obținut rezultate remarcabile, în anul 2023, familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în 2023, precum și acordarea titlurilor de cetățean de onoare.

„Organizăm astfel de evenimente, ca de obicei, noi, la Slatina, de fiecare dată când avem zilele orașului, când marcăm atestarea documentară. Astăzi, facem 656 de ani de când Slatina a fost, pentru prima oară, atestată documentar. Noi premiem valorile orașului, iar astăzi am avut plăcerea și onoarea să premiez, atât elevii, cât și profesorii de la Liceul «Ion Minulescu». Vreau să-i felicit, atât pe ei, cât și pe cei peste 1.600 de elevi pe care Primăria Municipiului Slatina îi premiază, de-a lungul acestor zile. Sunt emoționat și am văzut că și cei care au luat premii astăzi sunt foarte, foarte emoționați. Vreau să le spun că noi îi apreciem foarte mult, apreciem performanța lor și le dorim succes, în continuare. Pe cei mici, care încă nu au plecat de la liceu, îi așteptăm, în fiecare an, cu performanțe și mai bune, la olimpiadele naționale sau internaționale, și vom fi alături de ei, în fiecare an”, a declarat Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

De asemenea, aproximativ 100 de cupluri care au împlinit, în anul 2023, 50 de ani de conviețuire împreună, au fost felicitați și aplaudați, pentru lecția de viață pe care o transmit, mai departe. Primăria le-a pregătit și un spectacol susținut de Gabriel Dorobanțu.

„Este emoționant, în primul rând, pentru că, în anul acesta, Primăria Municipiului Slatina a premiat 100 de cupluri, care au făcut, în anul 2023, 50 de ani de căsătorie. Este un lucru foarte, foarte important. Din punctul meu de vedere, familia este motorul societății. Ei sunt bunicii și părinții noștri și ne-au învățat și pe noi, care suntem urmașii lor, ce înseamnă familia. În seara asta, Primăria Municipiului Slatina le-a arătat respectul cuvenit acestor oameni, pentru cei care au pus bazele familiei și, implicit, bazele societății în care trăim noi, astăzi. Așa că, vreau să le urez, încă o dată, la mulți ani, să fie alături de noi, cât mai mult timp, și să ne învețe, în continuare, și pe noi, și pe copiii noștri, ce înseamnă o societate unită, ce înseamnă o societate bună și, bineînțeles, ce înseamnă familia”, a mai spus Emil Moț.

Galei Laureaților se va încheia marți, 23 ianuarie 2024, cu Gala Superlativelor, când sunt conferite titlurile de cetățean de onoare.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments