AcasăBreviar parlamentarGigel Știrbu – 2021, Anul „Tudor Vladimirescu”!

Gigel Știrbu – 2021, Anul „Tudor Vladimirescu”!

Încă o reușită pentru Gigel Știrbu, în calitate de deputat PNL Olt. Alături de Dan Vîlceanu, deputat PNL, Gigel Știrbu a inițiat un proiect de lege, prin care anul 2021 să fie declarat Anul „Tudor Vladimirescu”. Proiectul a trecut de votul Camerei Deputaților.

De asemenea, Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu devin eroi ai națiunii române.

„Astăzi, a fost votat de către plenul Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de mine împreună cu colegul meu Dan Vîlceanu, prin care 2021 este declarat Anul «Tudor Vladimirescu». Totodată, Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu devin eroi ai națiunii române. Anul acesta, se împlinesc două secole de la revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, care a marcat începutul procesului de renaștere națională, în Țările Române și, peste un secol, de la moartea Ecaterinei Teodoroiu, cea supranumită «Eroina de la Jiu», femeia care a dovedit, prin simplitate, că există eroism adevărat și sacrificiu suprem, pentru neamul strămoșesc.

Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu sunt două repere de dăruire, de curaj și de sacrificiu, pentru națiunea română, care au luptat, cu onoare și neobosiți, punând, întotdeauna, iubirea de patrie mai presus de propriile lor vieți.

Cred că este important să ne cunoaștem istoria și să respectăm personalitățile care au influențat acțiuni, în întreaga țară. Sper ca această Lege pe care am inițiat-o să vină în sprijinul perpetuării acestor modele de eroism, pentru națiunea noastră pentru noile generații”, a declarat Gigel Știrbu.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments