AcasăBreviar parlamentarGigel Știrbu – amendamente menite să corecteze aspecte legate de pensiile militare...

Gigel Știrbu – amendamente menite să corecteze aspecte legate de pensiile militare de stat!

Gigel Știrbu, deputat PNL, a depus, spre aprobare, în Camera Deputaților, o serie de amendamente menite să corecteze unele aspecte legate de pensiile militare de stat. Pentru calculul pensiei militare de stat, pentru personalul militar, polițiști și polițiștii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere, să se utilizeze cuantumul soldei de grad sau salariul gradului profesional al personalului activ. Aceasta ar asigura o echitate între cei care sunt, în prezent, în activitate și cei care au servit, anterior, țara, reflectând mai corect contribuția și sacrificiul acestora.

„În trecut, o carieră militară era văzută ca un semn de devotament și sacrificiu pentru țară, iar militarii erau respectați și onorați, pentru serviciul lor. Însă, în prezent, acest respect și recunoaștere nu se reflectă în modul în care sunt tratați acești oameni de către statul român. Deși actuala coaliție de guvernare a implementat numeroase măsuri benefice pentru militari și polițiști, încă există multe aspecte care necesită atenție și îmbunătățiri pentru a le oferi recunoașterea și aprecierea cuvenită în cadrul societății.

În aceste vremuri deosebit de grele, marcate de un război, la frontiera de nord a României, ne confruntăm cu o întrebare îngrijorătoare: de ce tot mai puțini tineri aleg să urmeze o carieră militară, deși, în trecut, aceasta era considerată o sursă de mare mândrie și onoare? Răspunsul la această întrebare este destul de clar: statul român nu le acordă suficientă recunoaștere, nici celor care sunt, în prezent, în activitate, nici celor care au servit, în trecut, și acum sunt în rezervă.

Pentru a aborda aceste probleme, am depus la Camera Deputaților o serie de amendamente menite să corecteze unele aspecte legate de pensiile militare de stat. Una dintre propunerile mele principale este ca, pentru calculul pensiei militare de stat, pentru personalul militar, polițiști și polițiștii din sistemul penitenciar, în rezervă sau retragere, să se utilizeze cuantumul soldei de grad sau salariul gradului profesional al personalului activ. Aceasta ar asigura o echitate între cei care sunt, în prezent, în activitate, și cei care au servit, anterior, reflectând mai corect contribuția și sacrificiul acestora.

În plus, de prea mulți ani, actualizarea drepturilor pentru militarii și polițiștii pensionați nu a mai avut loc. În contextul creșterii constante a prețurilor și a costului vieții, acest lucru face ca viața acestor oameni să fie tot mai dificilă. Ei au dreptul la o pensie, care să reflecte, în mod adecvat, munca și sacrificiile lor. Este esențial să recunoaștem că, pentru eforturile și privațiunile pe care le-au suportat, de-a lungul carierei lor, militarii și polițiștii merită să aibă o bătrânețe liniștită și demnă.

Aceasta nu este doar o problemă de justiție socială, ci și una de securitate națională. Dacă nu apreciem și nu sprijinim corespunzător personalul militar și polițienesc, riscăm să descurajăm noile generații să se alăture acestor profesii esențiale. Într-o perioadă în care amenințările la adresa securității naționale sunt în creștere, este vital să avem o armată și o forță de poliție puternice și dedicate.

Este imperativ necesar ca statul român să își reconsidere atitudinea față de militari și polițiști, atât cei activi, cât și cei pensionați, pentru a le oferi recunoașterea și susținerea pe care le merită. Aceasta va contribui, nu doar la îmbunătățirea vieții acestor oameni, dar și la asigurarea unui viitor mai sigur și mai stabil pentru toată țara”, a declarat Gigel Știrbu.

Daria Badea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments