Print this Post


    Gigel Știrbu – inițiativă legislativă privind funcționarea Institutului Cultural Român

    Deputatul PNL de Olt – Gigel Știrbu – este inițiatorul unei propuneri legislative cu privire la modificarea Legii nr. 356/2003, privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român. Prin această propunere legislativă, se dorește stabilirea unei proceduri unitare, cu privire la desemnarea Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român, având în vedere reglementările prevăzute pentru desemnarea structurilor de conducere ale altor instituții / societăți aflate sub controlul Parlamentului, precum și analiza activității Institutului – să fie analizată și de către Camera Deputaților, nu doar de către Senat, cum prevede legea actuală. Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului pot solicita Institutului rapoarte cu privire la probleme specifice, dar și dezbaterea raportului de activitate anual.

    gigel stirbu li805net„Dacă în situația desemnării Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv Societății Române de Televiziune, a membrilor Consiliului Național al Audiovizualului sau a numirii directorului general al Agenției Naționale de Presă Agerpres, legiuitorul a prevăzut un rol pentru ambele camere ale Parlamentului, în procedura de desemnare a Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român, respectiv în ceea ce privește exercitarea controlului parlamentar, așa cum sunt prevăzute în Legea nr. 356/2003, privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român, Senatul României are atribuții exclusive. Prin prezenta modificare, va avea și Camera Deputaților atribuții în procedura de desemnare a membrilor Consiliului de Conducere al ICR”, a declarat Gigel Știrbu.

    Ionuț Dumitrescu

    Permanent link to this article: https://linia1.ro/gigel-stirbu-initiativa-legislativa-privind-functionarea-institutului-cultural-roman/